15 / 05 / 2024

Halit Dumankaya: Evlatlarınıza yetki verin!

Halit Dumankaya: Evlatlarınıza yetki verin!

Dumankaya Holding Yönetim Kurulu Başkanı Halit Dumankaya, aile şirketlerine önemli tavsiyelerde bulundu. Dumankaya şirketlerin başında bulunan aile büyüklerinin şirketin tüm işleyişini çocuklarına öğretmeleri gerektiğini belirtti



Dumankaya Holding Yönetim Kurulu Başkanı Halit Dumankaya, aile şirketlerine önemli tavsiyelerde bulundu.şžirketlerin başında bulunan aile büyüklerinin şirketin tüm işleyişini çocuklarına öğretmeleri gerektiğini belirten Dumankaya, özellikle genç aile bireylerine sorumluluk verip yetki verilmediğinde ciddi sıkıntıların baş göstereceği uyarısında bulundu. Bunun sağlanmaması durumunda çocukların babalarının ölümünü bekleyip şirketi yönetme hissine kapıldığına vurgu yapan işadamı, işleyişi tam olarak kavrayamayan genç yöneticilerin de aile şirketlerini kısa sürede batırabileceklerinin altını çizdi. İnşaat sektörünün duayenlerinden Halit Dumankaya, İş Hayatı Dayanışma Derneği'nin (İşžHAD) düzenlediği programa katılarak tecrübelerini işadamlarıyla paylaştı. 48 yıllık bir aile şirketi olduklarını anlatan Dumankaya, ne kendisinin ne de kardeşinin aldıkları kararlarda 'dediğimiz dedik, çaldığımız düdük' şeklinde bir tavır takınmadıklarını vurguladı. şžirket içinde normal çalışanlar gibi kendi çocuklarını da profesyonel olarak düşündüklerini dile getiren duayen işadamı, 'Biz şirket içi kararlarda herkesin görüşünü dinleriz. Tabii, herkes atılacak adımlarda şahsi eleştirisini yapabilir. Ancak dışarıda biz ataerkil bir aileyiz. çocuklarımız büyüklerine dışarıda gerekli saygıyı göstermek zorundalar.' açıklamasında bulundu. Aile şirketi sahiplerine 'çocuklarınıza hem yetki hem de sorumluk verin.' çağrısında bulunan Dumankaya, bu dengenin sağlanması durumunda aile şirketlerinin daha uzun ömürlü olacağına vurgu yaptı.

Bir işin ortaya çıkması için sadece sermayenin yeterli olmadığını söyleyen Dumankaya, mutlaka kişinin emeğini de taşın altına koyması gerektiğini belirtti. Bu iki kavramı bir araya getirmeden sağlıklı bir projenin ortaya çıkmasının mümkün olmadığına dikkat çeken işadamı, bunun için de aile şirketlerinde profesyonelleşmenin gerekli olduğunun altını çizdi. Patronlara mutlaka profesyonel yöneticileri dinlemelerini tavsiye eden Dumankaya, 'Krizde tüm yöneticilerimizi topladık. Durumumuzu değerlendirip, büyük projelerin ertelenmesi ve işçi çıkartılmaması kararı aldık. Biz de bunu uyguladık. Sonuçta sadık personellere ulaştık.' diye konuştu.
Zaman/BAYRAM KAYA


Geri Dön