06 / 05 / 2024

Halit Yıldız: Yatırım kredileri talebinde artış var!

Halit Yıldız: Yatırım kredileri talebinde artış var!

Şekerbank İşletme ve Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Halit Yıldız, İşletme sermayesi İhtiyacı öncelikli olsa da sektörde yatırım kredilerine olan talepte de artış yaşandığını kaydetti



Şekerbank İşletme ve Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Halit Yıldız, İşletme sermayesi İhtiyacı öncelikli olsa da sektörde yatırım kredilerine olan talepte de artış yaşandığını kaydetti. 2012 yılı sonu itibarıyla bankacılık sektörü toplam kredilerinin yaklaşık dörtte biri KOBİ kredilerinden oluşuyor. Şekerbank İşletme ve Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Halit Yıldız, 2013 yılında KOBİ bankacılığı kredilerindeki artışın ortalama sektör büyümesinin üzerinde olacağını öngörüsünde bulundu.
Yıldız, KOBİ'lerin çalışma sermayesi yanında orta ve uzun vadeli yatırım kredileri ihtiyacının daha fazla gündemde olduğunu belirterek, "KOBİ'ler için işletme sermayesi ihtiyacı her zaman öncelikli ancak yatırım kredilerine olan talepte de hissedilir biçimde artış yaşandı" dedi.
Üreten kesime kredi Anadolu bankacılığındaki uzmanlıkları doğrultusunda 2012'de de kredilerinin büyük kısmını esnafa, KOBİ'lere ve çiftçilere yani üreten kesime kullandırdıklarını ifade eden Yıldız, özellikle de mikro ve küçük işletmelere yoğunlaştıklarını kaydetti.
Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü: "KOBİ'lerin nakit ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla genel bankacılık ürünlerinin yanı sıra hem işletme sermayesine hem de yatırımların finansmanına yönelik kısa, orta ve uzun vadeli kredi ürünleri sunuyoruz. Turizm ve tarım sektörlerinde faaliyet gösteren iş disi sağlıyoruz. İşletmelerin taşıt ve gayrimenkul ihtiyaçları için de ticari taşıt ve gayrimenkul kredilerimiz bulunmaktadır.
Kamunun da desteğiyle, KGF ve KOSGEB gibi destek programları çerçevesinde, bankamız kaynaklarını da devreye alıyoruz.
EKOkredi ürünümüzle eneıji verimliliğini artırıyoruz. İhracatçı KOBİ'lere ücretsiz dış ticaret danışmanlığı veriyoruz. 444 00 29 no'lu hat aranarak bilgi alı- ^ nabilir. Üreten Anadolu Buluşmaları'yla da Anadolu KOBİ lerinin markalaşmasına destek veriyoruz. Uluslararası finans kuruluşlarıyla aralarında < köprü kuruyoruz." I I 'Hâlâ önemli bölümü kredi kullanmıyor' Kredi kullanan KOBİ sayısının gelecekte daha da artacağını vurgulayan Halit Yıldız, "Henüz krediye ulaşamayan azımsanamayacak miktarda KOBİ var.
Ülkemizdeki yaklaşık 4 milyon KOBİ'nin önemli bir bölümü henüz kredi kullanmıyor.
Bu kesimin kademeli olarak finansman kaynaklarıyla buluşacağını düşündüğümüzde, gelecek dönemde KOBl'deki artış sektördeki genel artışın üzerinde gerçekleşecek" diye konuştu.


Milliyet

Geri Dön