Halk ekmek büfeleri yenilenirken kentin mimarisi göz önünde bulunduruyor!
Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı Halk Ekmek Fabrikasının kent genelinde hizmet veren 600 büfesinden 50’si fiziki eksikleri ve eskimeleri nedeniyle yenilendi
Fabrika Genel Müdürü Ali İlkbahar AA muhabirine yaptığı açıklamada,
Ankara genelinde 600’e yakın büfede ürettikleri ekmekleri sattıklarını
belirtti.
Ancak bu büfelerden hijyenik açıdan kullanıma uygun olmayan, eskiyen veya
fiziki eksiklikleri bulunan 50 büfeyi yenilediklerini dile getiren İlkbahar,
yenileme programına aldıkları büfelerin 10 yıldan fazla kullanıldığına işaret
etti.
Büfelerin başkent Ankara’ya yakışır bir görüntüye kavuştuğunu dile
getiren Ali İlkbahar, "Büfeler yenilerken, kentin mimarisini göz önüne alıyoruz.
Büfelerimiz modern standartlara ulaşıyor. İlk olarak Ulus Hal, Kızılay Güvenpark,
Dışkapı, Keçiören, Sincan bölgelerindeki büfeleri yeniledik" dedi.
Ankara’nın başkent olmasının sorumluluklarını artırdığını vurgulayan
İlkbahar, 6 ay içinde 25 büfenin daha yenileneceğini anlattı. Büfeleri yenilerken
birçok model taraması yaptıklarını belirten İlkbahar, ancak modeller arasında en
hijyenik ve estetik kriterlere uyan tasarımı yeniledikleri büfelere
uyguladıklarını söyledi.
Ali İlkbahar, yeni büfelerin eski büfelere oranla daha geniş ve konforlu
olduğunu, iç yalıtım ve havalandırma sisteminin bulunduğunu ifade ederek,
"Havalandırma sisteminin önemli bir katkısı da, fabrikadan yeni çıkmış
ekmeklerin buhar yaparak bakteri üretmesi engelliyor. Yeni büfelerle halkımızın
hem sağlığına, hem de gözüne hitap edeceğiz" diye konuştu.
İlkbahar, Halk Ekmek Fabrikası’nın ürettiği ekmeklerin gün geçtikçe daha
çok talep gördüğü için Ar-Ge çalışmalarına önem verdiklerini belirterek, bu
amaçla Hacettepe ve Ankara üniversitelerinden destek aldıklarını ifade etti.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikasının Türkiye’deki diğer
halk ekmek fabrikalarında rastlanmayan çok daha fazla türde ekmeği ve unlu
mamulün üretimini gerçekleştirdiğini dile getiren İlkbahar, ürün yelpazeleri
arasında "köy", "tuzsuz", "çeşnibahar", "cabata", "fındıklı",
"şampiyon", "kepekli" ekmek gibi farklı çeşitleri Ankaralıların tüketimine
sunduklarını hatırlattı.
Büfelerin yanı sıra fabrikalarının önünde "Halk Ekmek Satış Bayisi" ile
de satış yaptıklarına işaret eden İlkbahar, "Sadece bu bayiden günlük 10 bin
ekmek satılıyor. Talep fazla olduğu için satış bayilerimizin sayısını 10’a
çıkarmayı planlıyoruz. Bu bayileri Ankara’nın giriş ve çıkışlarına kurmayı
düşünüyoruz" dedi.
AA