28 / 04 / 2024

Halk GYO Ataşehir Finans Kule'sinin 2023 değeri 2.5 milyar TL'yi aştı!

Halk GYO Ataşehir Finans Kule'sinin 2023 değeri 2.5 milyar TL'yi aştı!

Halk GYO'nun Ataşehir Finans Kule'sinin 2023 yıl sonu değeri belli oldu. Söz konusu taşınmazın toplam değeri 2.5 milyar TL'yi aştı.



Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Ataşehir Finans Kule'sinin 2023 yılsonu değerleme raporu hakkında açıklama yaptı. 

Halk GYO tarafından yayımlanan rapora göre, değerleme konusu taşınmazlar, İstanbul ili, Ataşehir ilçesi, Barbaros Mahallesi, Şebboy Sokak, No:4/1 adresinde konumlanıyor.

Bölge geneli ticari ve konut olarak tamamı yapılaşmış olup, boş alan bulunmuyor. Yeni bir yerleşim olan semtte Varyap Meridian, Uphill Court gibi kompleks projeler yer alıyor. Bölge yapılarının çoğunluğunda zemin katlarda işyerleri, üst katlarda büro, ofis ve konutlar bulunuyor. Bölgede geniş parsellere sahip konut siteleri ve sosyal imkanlar bulunan AVM ler de yer alıyor.

HALK GYO ATAŞEHİR FİNANS KULESİ 

Değerleme konusu gayrimenkullerin bulunduğu 3332 Ada 24 Parsel numaralı ana taşınmaz 7.999,46 metrekare alanlı ve Betonarme Bina ve Arsası niteliklidir. Parsel üzerinde, web tapu sisteminden incelenen 10.06.2020 tarih bila sayılı projeye göre A ve B Blok olarak isimlendirilmiş 2 adet blok bulunuyor.

Projesin de ve yerinde A Blok parselin güneybatı cephesinde, B Blok ise parselin kuzeybatı cephesinde konumlanıyor. Mevcut yerinde A Blok isimli yapının 4 kapı numarası ile Ataşehir Belediye Binası olarak, B Blok isimli yapının ise 4/1 kapı numarası ile Halkbank Ataşehir Şubesi ve Halkbank Genel Müdürlüğü olarak kullanılıyor.

Halk GYO Ataşehir Finans Kule sinin 2023 değeri 2.5 milyar TL yi aştı!

Söz konusu taşınmazlar parsel üzerindeki B Blok içerisinde konumlanıyor. 10.06.2020 tarih bila sayılı projeye göre B Blok isimli yapı, 4 bodrum, zemin kat, 24 normal katlıdır. 

Projeye göre yapının 4. ve 3.bodrum katlarında otopark ve depolar, 2.bodrum katında otopark ve teknik hacimler, 1.bodrum katında otopark ve mekanik alanlar, zemin katında 7 adet dükkan, 1 adet asma katlı dükkan ve teknik alanlar, 1.normal katında 2 adet dükkan, 3 adet asma katlı dükkan , diğer tüm normal katlarında 4 er adet ofis , 23.normal katta ise 1 adet teras katta odası olan ofis olmak üzere yapıda toplam 105 adet bağımsız bölüm bulunuyor.

HALK GYO ATAŞEHİR FİNANS KULESİ DEĞERİ NE KADAR?

Halk GYO'nun Ataşehir Finans Kule'sinin 2023 yıl sonu değeri belli oldu. Söz konusu taşınmazın toplam değeri KDV hariç, 2 milyar 154 milyon TL, KDV dahil ise 2 milyar 584 milyon 800 bin TL olarak belirlendi.

Değerleme konusu taşınmazların demirbaş, tefriş ve tesisat dahil kira değerlerinin ise toplam 7 milyon 500 bin TL olabileceği kanaatine varıldı.

HALK GYO KAP AÇIKLAMASI

Şirketimiz portföyünde yer alan İstanbul İli Ataşehir İlçesi merkezli "Finans Kule"ye ait 2023 yılsonu değerleme raporu ektedir.

Değerleme Raporu İçin: tıklayın

Halk GYO'nun Karaköy binası 1 yılda 178 milyon TL değerlendi!

Halk GYO'nun  Ankara  Yenişehir ve  İzmir  Konak 1 binasının 2023 yıl sonu değeri ne kadar?


Geri Dön