19 / 05 / 2024

Halkalı cazibe merkezi oldu!

Halkalı cazibe merkezi oldu!

Halkalı, 90'lı yıllarda ise çöplük olarak anılırdı, bugün modem yapılaşmanın merkezi olmaya aday bölge, büyük sitelerin ve markalı konut projelerinin yapılmasıyla şehrin odak noktası haline geldi



60lı yıllarda İstanbul ulaşımının son noktası olarak algılanan Halkalı, 90'lı yıllarda ise çöplük olarak anılırdı. Bugün modem yapılaşmanın merkezi olmaya aday bölge, büyük sitelerin ve markalı konut projelerinin yapılmasıyla şehrin odak noktası haline geldi. TOKİ'nin gecekonduların yerine inşa ettiği toplu konut projeleri ile 2000'li yıllarda canlanma dönemine giren Halkalı'yı konut üreticileri de keşfedince, kötü imajından arınarak lüks konut merkezi oldu. 10 yıl önce metrekare fiyat aralığının 500-600 TL olduğu lokasyonda bugün markalı projelerde metrekaresi 2-3 bin TL'den bahsediliyor. Bağlantı yollarına yakınlığı sebebiyle, projeler teslim aşamasına geldiğinde ise yüzde 70 oranında prim yapıyor. Halkalı'nın konut projelerinin yoğunlaştığı bir bölge olarak öne çıkması, alışveriş merkezi ihtiyacını da ön plana çıkarıyor. Bölgenin ihtiyacı olan alışveriş merkezi için gelecek 5 yıl içinde en az 3 alışveriş merkezi yapılması planlanıyor. Düzenli bir yapılaşmanın hakim olduğu Halkalı bölgesinde  Marmaray  projesinin önümüzdeki yıllarda hayata geçmesi ve yeni bağlantı yollan ile ulaşımın kolaylaşması öngörülüyor.

Son 15 yılın en gözde konut alanlarından biri olan Halkalı, zaman içinde buraya yatırım yapmak isteyen firmalar tarafından proje arenası haline geldi. Beş yıldır yapılan altyapı ve imar çalışmaları ile İstanbul'un çekim merkezlerinden biri olan bölge Atatürk Havalimanı'na yakınlığı ile de büyük avantaj sağlıyor. Ancak hem konut alıcıları hem de konut üreticileri tarafından son birkaç yıldır ilginin tavan yaptığı bölgede ihaleye çıkan arsalar için çok büyük rakamlar telaffuz ediliyor. Sinpaş Artaş, Soyak ve Eroğlu gibi gayrimenkul devlerinin geliştirdikleri projeler bölgeye değer katıyor.

Soyak'ın Halkalı’daki yeni projesi görücüye çıktı

Soyak'ın, Emlak Konut GYO ile hasılat paylaşımı yöntemiyle Halkalı'da inşa edeceği Soyak Park Aparts projesi cuma günü satışa sunulacak. Toplam 4 etap ve 2200 konuttan oluşan projenin satışa sunulan ilk iki etabında 1121 daire yer alıyor. Stüdyo, 1+1,2+1 ve 3+1 dairelerin yer alacağı projede ayrıca, bahçeli dubleks kent evleri ve teraslı çatı dubleksler de bulunuyor. Daire fiyatlarının 100 bin ile 400 bin TL arasında değiştiği Soyak Park Aparts'da bahçeli ve dubleks kent evlerinin fiyatları 250 bin TL'den başlıyor, 650 bin TL'ye yükseliyor. Soyak Park Aparts'da, her bütçeye uyarlanabilecek artan taksit ve ara ödemeli esnek ödeme planları yer alıyor. Projede, yüzde 5 peşinat ve 120 aya varan vade seçenekleri bulunuyor.

2010'da yüzde 15 büyümesi planlanan gayrimenkul sektörünün 2011 'de büyümeye devam edeceğini ifade eden Soyak Holding Üst Yöneticisi (CEO) Emre Çamlıbel, "2007 yılında Türkiye'de 600 bin adet konut için ruhsat verilmişti. 2008'de bu rakam 500 bine düştü, 2009'da da 500 bin olarak gerçekleşti. Ancak 2010'un ilk 6 ayında 325 bin konut için ruhsat verildi. Bu da bizi acaba 2010'u 2006 seviyesinde, 650 bin gibi bir rakamla mı kapatacağız diye düşündürdü. Bu çok olumlu bir gelişme olur. Hem memleket dinamikleri hem de sektör dinamikleri oldukça kuvvetli gözüküyor" dedi.

Ön talep 20 bini aştı...
Istanbullular'ın projeye olan yoğun ilgisine de değinen M.Emre Çamlıbel, projenin henüz lansmanı yapılmadan 20.000'i aşkın ön talep toplayarak, konut sektörünün gündeminde yer almaya başladığım söyledi. Soyak'ın imza attığı başarılı projelerde en üst kaliteyi, en uygun fiyatlarla sunarak her zaman müşterisinin yanında yer aldığına değinen M.Emre Çamlıbel, "Soyak olarak, sahip olduğumuz teknoloji altyapısı ve müşteri hizmetleri alanındaki uygulamalarımızla müşterilerimizin hayatım kolaylaştırmayı hedefliyoruz" dedi.

Projenin değeri 400 milyon TL
Halkalı bölgesinin önemine de değinen Çamlıbel, bölgenin özellikle son yıllarda altyapı ve imar çalışmalanyla düzenli bir gelişim göstererek İstanbul'un çekim bölgelerinden biri haline geldiğini söyledi. Halkalı'nın lokasyon olarak Atatürk Havalimanı'na yakınlığı ve TEM otoyol bağlantılarıyla ulaşımının kolaylığına da değinen Çamlıbel, düzenli gelişen bölgenin, gerek bu bölgedeki işyerlerinde çalışanlar, gerekse yatırım amaçlı gayrimenkul alımını düşünenler için giderek önem kazandığına dikkat çekti. M.Emre Çamlıbel, Soyak olarak bölgede kaliteli yaşam alanlarına yönelik ihtiyacı göz önüne alarak Emlak Konut GYO ihalesine katıldıklarım ve kazanılan ihale sonucunda bu bölgede gerçekleştirecekleri projenin 400 milyon TL değerinde olacağım açıkladı.

Soyak projeleri yatırımcıların ilgi odağı
TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş.'nin Soyak projelerinin değer artışı ile ilgili olarak yaptığı Konut Araştırması Raporu'na göre;  İzmir  ve İstanbul'da, Soyak projelerinin bulunduğu bölgenin değerini de artırdığı ortaya çıktı. Soyak Projeleri değerleme raporuna göre; lansman tarihinden bugüne kadar Soyak Yenişehir'in %1078, Soyak Olympiakent'in %143; Soyak Evreka'nın % 38; Soyak Mavişehir'in %55 oranında değer kazandığı belirtildi. Konuya değinen M.Emre Çamlıbel, Soyak projelerinin, ev sahiplerine farklılaşan yeni nesil yaşam anlayışına uygun alanlar sunarken, yatırımcılar için de çekim merkezi olduğunu söyledi. TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş.'nin konut araştırmasına göre, Soyak müşterileri aynı zamanda ekonomik bilinci yüksek bir kitle olan yatırımcılardan oluşuyor.

Çevreci proje
Soyak Park Aparts projesi Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği'ne uygun şekilde geliştirilirken; doğaya zarar vermeyen ve tasarruf sağlayan malzemelerin kullanımından, enerji verimliliği ve sosyal yaşam alanlarına kadar bir çok alanda inceleme, araştırma ve uygulama yapıldı. Yeşilin ve su öğesinin bir arada bulunduğu Soyak Park Aparts'm sakinleri, özel peyzaj tasarımlı bahçeler, suni göl, yüzme havuzlan, basketbol ve tenis sahaları ile sosyal tesislerde keyifli bir yaşamın tadım çıkaracak. Projede 24 saat boyunca güvenlik hizmeti de olacak.

Herşey dahil metrekares 1.7OO TL'ye!

Eroğlu Yapı, Küçükçekmece-Halkalı bölgesinde metrekaresi "herşey dahil" 1.700 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunulan İstanbul Lounge ile herkesi sadece yüzde 5 peşinatla ev sahibi yapmayı hedefliyor. Toplam arsa alanı 68 bin metrekare, inşaat alam ise 145.720 metrekare olan İstanbul Lounge projesi¬nin satılabilir alam ise 91 bin metrekare. Küçükçekmece Gölü'nün yanıbaşında inşa edilen projede fiyatlar 113.300 TL ile 661.200 TL arasında değişiyor. Alanları 55 ile 93 metrekare arasında değişen 1+l’lerin fiyatları 113.300 TL ile 189.100 TL, 85-147 metrekarelik 2+1'ler 168 bin TL ile 333.800 TL, 127-171 metrekarelik 3+1'ler 238 bin TL ile 492.400 TL arasında, alanları 186-204 metrekare arasında değişen 4+İler 391.500 TL ile 661 bin TL, 185- 225 metrekare arasında değişen 4+1 dubleksler ise 407.800 TL ile 508.900 TL,arasında değişen fiyatlarla satılıyor.

4.760 TL peşinat
Toplam 757 konuttan oluşan projede en düşük metrekare fiyatı 1.700 TL, en yüksek metrekare fiyatı ise 2.400 TL. İstanbul Lounge'den konut sahibi olmak için belirlenen minimum peşinat 4.760 TL, en düşük taksit ise peşinat ve banka kredisinin vade seçimine göre değişiyor. Bank Asya, Vakıfbank ve Yapı Kredi ile yapüan anlaşma kapsamında  konut kredisi kullanılabiliyor. İstanbul Lounge projesini diğer projelerden ayıran en önemli özelliği bulunduğu bölge itibariyle sakinlerine, şehrin merkezinde, şehrin stresinden kaçma fırsatı sunuyor olması. Küçükçekmece Gölü'ne yakınlığı ile de ayrıcalıklı bir konuma sahip olan proje, yatay süreklilik konseptine işaret ederek bölgede yer alan yüksek blokların aksine insan ölçeğindeki boyutlarıyla, yaşayanlara gökyüzünün mavisini görme imkânı sağlıyor.

Yüzde 10'u satıldı
Toplam yatırım bedeli 80 milyon dolar olan projenin mimari tasarımı Bünyamin Derman'a ait. Ekim 2012'de teslim edilmesi planlanan projede şu ana kadar 70 konut satıldı. 55 bin metrekarelik ortak alanda; bisiklet ve yürüyüş parkurları, açık ve kapalı yüzme havuzları, su kaydırağı, çocuk havuzu, farklı yaş gruplarına yönelik özel oyun alanları, futbol ve basketbol sahaları, tenis kortu, fitness ve aerobik salonu, sauna, buhar odası, güzellik ve kuaför salonu, mini golf sahası, kay kay pisü, dev satranç, korsan gemisi, anfi tiyatro ve açık hava sineması, çocuk klübü ve kapalı otopark bulunuyor.
Seda Tabak/Hürriyet Emlak


Geri Dön