20 / 05 / 2024

Halkalı Çöplüğü park olacak

Halkalı Çöplüğü park olacak

Firma: Emlak Konut GYO

Halkalı Çöplüğü'nün imara açılma söylentileri bölge halkının tepkisini çekiyor. Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ise "Yeşil alan yapacağız" diyor



Yıllardır tartışmalara konu olan Halkalı Çöplüğü yeniden gündemde. Çöplüğün imara açılacağı söylentileri, bölge halkını endişelendiriyor. Çöplük alanı üzerine alışveriş merkezi yapılacağı iddiaları büyük tepki görüyor. Bir grup çevre sakini, gönderdikleri mesajda bu konudaki eleştirilerini şöyle dile getiriyor:

Metan gazı endişesi

"Büyükşehir Belediyesi'nin botanik parkı yapmayı planladığı alanın alışveriş ve gösteri merkesine dönüştürüleceği söyleniyor. Çöplüğün çevresinde toplu konutlar ve iki hastane var. Buradaki metan gazının tehlike yaratmasından korkuyoruz. Çöplük arazisinin yeşil alan olarak kalmasını istiyoruz."

Başkan son noktayı koydu

Bu iddialar karşısında Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, kaygıya gerek olmadığını söyledi. "Yapılaşmaya gidilmiyor. Sadece ağaçlandırılacak. Drenaj çalışmaları yapıldı. Metan gazından dolayı endişeye mahal yok. Burası park alanı olacak" diyen Yeniay, böylece tartışmalara son noktayı koydu.

Habertürk


Geri Dön