28 / 04 / 2024

Halkalı Gümrük Müdürlüğü Mart sonu taşınıyor!

Halkalı Gümrük Müdürlüğü Mart sonu taşınıyor!

Şehir içinde kaldığı için tırların giriş ve çıkışlarında sorun yaşandığı ve gümrük sahasının yetersizliği nedeni ile taşınma kararı alan Halkalı Gümrük Müdürlüğü, Mart sonu gibi Büyükçekemce’deki yeni yerlerine taşınıyor…




Halkalı Gümrük Müdürlüğü Mart sonu taşınıyor!


Türkiye’den Avrupa ülkelerine kara ve demiryolu ile taşınan eşyaların büyük bölümünün gümrük işlerinin yapıldığı Halkalı Gümrük Müdürlüğü yeni tesislerine taşınmak için gün sayıyor. Halkalı Gümrüğü 2014 Mart sonu gibi Büyükçekmece’deki yeni tesislerine taşınmayı planlıyor. 


Şehir içinde kaldığı için taşınma kararı almıştı

Şehir içinde kalan Halkalı Gümrük Müdürlüğü, gümrüğe gelen ve giden tırların gümrük sahasına giriş ve çıkışlarının fiziki koşullar ve gümrük sahasının yetersizliğinden kaynaklanan sıkıntılardan dolayı taşınma kararı almıştı. Böylelikle ithalat ve ihracat işlemlerinin daha hızlı ve kaliteli sürdürülebilmesi için yeni yer olarak Büyükçekmece seçildi. 

Halkalı Gümrük Müdürlüğü Mart sonu taşınıyor!

Büyükçekmece’ye taşınacak

Halkalı Gümrük Müdürlüğü’nün Büyükçekmece’deki yeni tesisinin temelleri 17 Eylül 2013 tarihinde atılmıştı. Mart sonu gibi yeni tesis tamamlanacak ve Halkalı Gümrük Müdürlüğü Büyükçekmece’ye taşınacak. 


 Halkalı Gümrük Müdürlüğü Mart sonu taşınıyor!


Yeni tesiste yok yok

Yeni yapılan Büyükçekmece Gümrük Müdürlüğü tesisi toplam 215 bin 834 metrekare gümrüklü alan ve 64 bin 676 metrekare kapalı alana sahip. Yeni tesiste  x-ray araç ve kargo tarama sistemleri, kartlı geçiş sistemleri, kapalı devre kamera sistemi, elektronik kantarlar, depolama alanları, araç plaka okuma sistemleri, taşımacılık firmaları için ofis alanları, banka ve restoran gibi her türlü imkan bulunuyor. 


Boşaltılan arazi ne olacak?

Halkalı Gümrük Müdürlüğü taşındıktan sonra tesis gümrük olarak faaliyet göstermeye devam edecek. Şu anda Halkalı Gümrük Müdürlüğü’nde tır ve tren işlemleri yapılıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hızlı tren çalışmaları nedeni ile trenler durdurulmuştu.  Hızlı trenler devreye girdiğinde Halkalı Gümrük Müdürlüğü tesisinde sadece tren işlemleri yapılacak. 



Geri Dön