13 / 05 / 2024

Halkalı Toplu Konutları'nda 90 bin TL'ye! İcradan!

Halkalı Toplu Konutları'nda 90 bin TL'ye! İcradan!

Küçükçekmece 3. İcra Müdürlüğü, İstanbul İli, Küçükçekmece İlçesi, Halkalı Mahallesi, 439 ada, 2 parselde yer alan Halkalı Toplu Konut Atakent Mahallesi A25 Blok 2. kat 12 nolu konutu satışa sunuyor



Küçükçekmece 3. İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

T.C. KÜçÜKçEKMECE 3. İCRA MÜDÜRLÜÄžÜ GAYRİMENKULUN AçIK ARTIRMA İLANI

Dosya No: 2010/1239 Talimat

Satılmasına Karar Verilen Taşınmazın Cinsi, Niteliği, Kıymeti, Adeti, Önemli Özellikleri Ve Satış şžartlan Belirtilen Taşınmaz, Müdürlüğümüzce Açık Arttırma Suretiyle Satılarak Paraya çevrilecektir.

TAPU KAYDI: İstanbul ili Küçükçekmece ilçesi Halkalı mahallesi mevkii 439 ada, 2 parsel 50/14688 arsa paylı'A25 Blok 2. kat 12 nolu meskendir.

İMAR DURUMU: Dosyasında bulunan Küçükçekmece Belediye Başkanlığı İmar ve şžehircilik Müdürlüğünün 233512 sayılı 01.03.2010 tarihli imar duru ¬mu yazısı Küçükçekmece ilçesi Halkalı Toplu Konut Atakent Mahallesi 246 DRIIIC pafta 439 ada 2 parsel sayılı söz konusu parsel; 20.01.2008-29.07.2008-06.10.2008 tasdik tarihli 1/1000 ölçekli Halkalı Toplu Konut revizyon uygulama imar planında emsal: 1.20 konut alanında kısmen de yolda kalmaktadır.

HUDUDU VE SAHASI: Tapu kaydı ve ekli çapı mahaline uygulandığında çapının zemine uygun olduğu tespit edilmiştir.

TAşžINMAZIN HALİHAZIR DURUMU: Satışa konu taşınmaz; tapunun İstanbul ili Küçükçekmece İlçesi, Halkalı Atakent A 25 D. 12 Halkalı adresinde mevcut tapunun 439 ada, 2 parsel sayılı arsa üzerinde birçok yapının mevcut olduğu, satışa konu olan meskenin bulunduğu blok ise A25 Blok olup blok 10 katlı olup beher katında 4'er dairesi olan çift asansörlü olup satışa konu mesken binanın 2. normal katında 12 nolu meskendir. 1 oda, 1 salon, banyo, balkon, mutfak ve wc'den ibaret olup meskenin salon ve oda taban alanları parke, tüm ara ıslak alanlar (hol, antre, balkon, mutfak) gibi yerlerin taban alanları seramik, mutfak dolapları mobilya, tezgahı mermer, duvarları renkli fayans, banyosu klozetli lavabolu, duşa kabinli, duvarları renkli fayans, iç doğramaları kapı kanat ve kasaları Amerikan kapı, dış doğramaları pencere kanat ve kasaları çift cam pimapen, elektriği suyu mevcut, saten boyalı, doğalgaz kaloriferli tahmini olarak 55m2 alanlı bir mesken olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca söz konusu arsa üzerine çapı uygulandığında arsanın çanı ve yerine uygun olduğu görülmüştür.

KIYMETİ: Yukarıda izah edilen tüm hususlar dikkate alınarak taşınmazın bulunduğu mevkii, imarı, yüzölçümü, hali hazır durumu, civarındaki emsal emlak alım ve satım rayiçleri, ulaşımı, iş merkezlerine, meskun yerlere, ana artere, alışveriş merkezlerine yakınlığı, belediye hizmetlerinden yararlanma durumu, yıpranma payı, olduğu gibi kullanılması halinde getirebileceği geliri, değerine tesir eden tüm etkenler ile günün ekonomik koşullan da göz önüne alınarak mezkez taşınmazın bugünkü kıymet takdiri;

TAşžINMAZIN KIYMETİ: 90.000.00 TL'dir.

İHALENİN YAPILACAĞI YER, GÜN VE SAAT:

1.Satış: Küçükçekmece 3. İcra Müdürlüğü'nde 05/07/2011 günü 1400-14.10 saatleri arasında
2. Satış: Küçükçekmece 3. İcra Müdürlüğü'nde 15/07/2011 günü 14.00-14.10 saatleri arasında

SATIşž şžARTLARI:

1. Birinci Satış yukarıda tayin edilen gün, yer ve saatleri arasında açık arttırma sureti ile yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin %60'ım ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak kaydıyla yukarıda yazılı yer, gün ve saatlerde ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da rüçhanlı alacaklıların alacağını tahmin edilen kıymetinin %40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacaklarının toplamından fazla olması ve bundan başka, paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır.

2. Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin %20'si nispetinde pey akçesi (Yabancı para kurunda günlük değişiklikler olması ve 805 SK'un 1. Maddesine göre döviz teminat olarak kabul edilemeyeceğinden nakit Türk parası alınacaktır.) veya bu miktar kadar milli bir bankanın 'şartsız - kesin ve süresiz' teminat mektubunu vermeleri gerekmektedir. Satış peşin para ile yapılacaktır, alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. KDV, İhale, damga resmi pulu, tapu alım harcı, tahliye ve teslim masrafları alıcıya aittir,. Satış tarihi itibariyle varsa gayrimenkulun aynına ilişkin birikmiş emlak ve vergi borçları, tellaliye ile tapu satım masraftan alıcıya ait olup, satış bedelinden iade olunur.

3. İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir) bu gayrimenkul üzerindeki haklannı, hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile ilan tarihinden on beş (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4. Alıcı ihaleye alacağa mahsuben iştirak etmemiş olmak kaydı ile ihalenin feshi talep edilmiş olsa bile satış bedelinin derhal veya İİK'nun 130. Maddesine göre verilen süre içinde nakden ödemek zorundadır.

5. Gayrimenkul kendisine ihale olunan kimse müddetinde parayı vermezse ihale kararı fesh olunarak kendisinden evvel en yüksek teklifte bulunan kimse arz etmiş olduğu bedelle almaya razı olursa ona, razı olmaz veya bulunmazsa hemen 7 gün müddetle arttırmaya çıkarılır, bu arttırma ilgililere tebliğ edilmeyip yalnızca satışta en az 7 gün önce yapılacak ilanla yetinilir.

6. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan tahsil olunacak fark varsa öncelikle teminat bedeli alınacaktır, farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, fark varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

7. şžartname ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için müdürlüğümüzde açık olup masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

8. Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacağı, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarasıyla Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.

9. Satış ilanı ilgililerin dosya ve tapu kaydında adreslerinin tebliğe gönderilmiş olup, adrese tebligat yapılamaması halinde ilgililer ve adresleri bilinmeyenler içinde iş bu satış ilanını ilanen tebligat yerine kaim olacağı ilan olunur, (adresi tapuda kayıtlı olmayan alakadarlar için ayrıca adres tahkiki yapılmayacaktır) 13.05.2011


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com

Geri Dön