02 / 05 / 2024

Halkbank kararı çıktı piyasa hareketlendi

Halkbank kararı çıktı piyasa hareketlendi

ABD Yüksek Mahkemesi, Halk Bankasına ait "Yabancı Devlet Dokunulmazlık Yasası" kapsamında davanın düşmesi adına yaptığı başvuruyu değerlendirmeye alacağı oturumla avukatları dinlemeye karar verdi.



Buna göre karar merci yüksek Mahkeme, web sitesinde yayımlamış olduğu kararda, mahkemeye yapılmış başvurular arasından hangi davaları dinleyeceğini açıkladı.

Yüksek Mahkeme'de dinlenmesi beklenen başvurulardan Halk Bankasının "Yabancı Devlet Dokunulmazlık Yasası’nın davanın düşmesi adına yaptığı başvuru da yer almış oldu.

Dava oturumunun ne zaman düzenleneceği konusundaki karar daha sonra açıklanması bekleniyor.

Halk Bankasının avukatları ise "Yabancı Devlet Dokunulmazlık Yasası" dahilinde davanın düşmesi adına federal ve sonra da bir üst mahkemeye başvurmuş, bu başvurunun reddedilmesinin ardından ise son merci olarak Amerika Birleşik Devletleri Yüksek Mahkemesine başvurmuşlardı.

Halk Bankasına, " Amerika Birleşik Devletleri'nin İran'a yönelik yaptırımlarını ihlal" suçlaması yöneltiliyor.

Buna göre Anayasa Mahkemesi’nin de Halk Bankasının başvurusunu haklı bulur ve lehte karar verdikleri taktirde ise dava düşmüş olacak; aleyhte karar alır federal ve üst mahkemenin aldığı kararları onarsa ise New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesinde bu davanın görülmesine başlanacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön