27 / 04 / 2024

Halkbank’tan 1,5 Milyon TL konut kredisi imkanı! 

Halkbank’tan 1,5 Milyon TL konut kredisi imkanı! 

Konut kredisi çekmek isteyen vatandaşlar kredi maliyetlerine ilişkin son günlerde yaşanan ekonomik gelişmeleri yakından takip ediyor. Bankalardan gelen kredi oranları da merak edilen konular arasında. Peki Halkbank’ın konut kredisi faizi ne kadar oldu?



Günümüz şartlarında ev sahibi olmak isteyenler konut kredisi çekerek bütçelerinin biraz daha rahatlatmak istiyorlar. Fakat konut kredisi kullanmak oldukça zor bir hal almış durumda. Vatandaşlar yüksek konut kredisi faizleri ile muhatap olmaya başladılar. Bu süreçte de çok yüklü miktarda faiz maliyetini oluyor. 

KONUT KREDİSİ EĞİLİMİ DEĞİŞLİK GÖSTERDİ!

Konut kredisi olarak bankaların sağlamış oldukları konut finansmanları çok sayıda vatandaşıı ev almasını sağladı. Son zamanlarda ise insanlar bir miktar birikmiş paralarını peşinat olarak ödüyor ve kalan büyük kısım da bankalardan alınıyordu.

Ancak, bu eğilim değişmiş durumda. Konut satın alacak maliyetin önemli bir kısmının birikimlerle elde ediliyor olması gerekiyor. Konut kredisi taksitlerinin ödenebilmesi için evin fiyatının daha az olan kısmının kredi olarak çekilmesi gerekiyor. Bu da müşteri eğilimlerinde köklü değişikliğe neden olduğu kaydedildi. 

 Halkbank’tan 1,5 Milyon TL konut kredisi imkanı! 

10 YIL VADELİ KONUT KREDİSİ HALKBANK’TA!

usakgundem.com'da yer alan verilere göre; İnşaat sektörü Türkiye ekonomisinin dinamosu olduğu için konut satışları kamu bankalarınca desteklenmekte. Buna göre, konut kredisi faizleri düşük tutuluyor ve inşaat sektörü destekleniyordu. Vatandaş da bu şekilde ev sahibi olma imkanı buluyordu.

Ekonomide yaşanan politika değişince bu uygulamaya da son verildi. Artık kamu bankaları bazı özel bankalardan daha yüksek faizle konut kredisi veriyorlar. Halkbank tarafından yapılan açıklama kapsamında ise müşteriler 120 aya kadar vade ile konut kredisi çekebiliyorlar. 10 seneye  karşılık gelen bu vade konut kredisi çekmek isteyenler için zorlayıcı olabiliyor ama BDDK talimatları ile bankaların daha uzun vadelerde konut kredisi verme imkanları bulunmuyor. Halkbank konut kredisi kampanyası kapsamında müşterilere esnek ödeme imkanları da sağlanıyor. Bu esnek ödeme imkanları ile beraber ödemeler biraz daha kolay yapılabiliyor.

Aynı zamanda, Halkbank müşterileri aylık olarak yüzde 2,79 oranında faiz ile konut kredisi de kullanabilirler.  120 ay vadeli 1,5 Milyon Türk Lirası konut kredisinin aylık taksiti 57.512 Türk Lirası oluyor. Bu kredi için müşteriler toplam 6,9 Milyon Türk Lirası geri ödeme yapıyorlar.

Emeklilere son dakika müjdesi: O banka açıkladı bunu yapan emekliye 15 bin TL şartsız nakit promosyon! 

Banka banka 2,5 milyon TL konut kredisi ve aylık ödeme taksiti! 

Banka banka 250 bin TL'nin bir aylık getirisi ne kadar?

1 milyon TL'lik konut kredisinin geri ödemesi ne kadar? En ucuz konut kredisi bankada? İşte o tablo!

30 bin TL'nin banka banka aylık getirisi ne kadar? Bankalardan kazandıran mevduat faizleri!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön