Ekonomi

Halkbank’tan faizsiz kredi ve yüzde 50 faiz indirimi!

Halkbank tarafından vatandaşları sevindirecek güzel haber geldi. Yatırımcılara faizsiz kredi imkanı sağlarken devam eden kredilere de yüzde 50 faiz indirim gelecek...Bu destek sayesinde borçlu esnaf rahat bir nefes alacak

Esnaf ve sanatkarların finansman ihtiyaçlarının uygun koşullarda karşılanması amacıyla yüzde 50 faiz indirimli kredi desteği sağlanacak. Bu destek sayesinde borçlu esnaf rahat bir nefes alacak.

A Haber'de yer alan habere göre; bazı mesleklerde sıfır faizli kredi verilecek. Söz konusu faiz indirimi, bakiyesi 2022, 2023 ve 2024'e taşınan önceki yıllarda kullandırılan krediler için de geçerli olacak.

 

Halkbank’tan faizsiz kredi ve yüzde 50 faiz indirimi desteğinin kimlere verileceğine dair detaylara haberimizde yer verdik...

 


 

Halkbank'ın esnaf ve sanatkarlar için sağladığı faizsiz kredi desteği Cumhurbaşkanı Kararı ile Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifleri Birliği, esnaf ve sanatkarlara kefaletli ve kefaletsiz doğrudan kullandırılacak kredilerde 1 Ocak 2022 ile 31 Aralık 2024 tarihleri ​​arasında geçerli olmak üzere yüzde 50 faiz indirimi uygulayacak.

 

Halkbank’tan faizsiz kredi ve yüzde 50 faiz indirimi hakkında bilgi vermeden önce Halkbank tarafından sağlanan kredi desteği çerçevesinde gençlere kosgep desteği de verilecek mi? sorusunun yanıtına değinelim...

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini tamamlamış ve 30 yaşını doldurmamış genç esnaf ve sanatkarlar, KOSGEB tarafından onaylanmış projelerini sunmaları halinde 100 bin liraya kadar yüzde 100 faiz indirimli kredi kullanabilecekler.

 

Halkbank’tan faizsiz kredi ve yüzde 50 faiz indirimi hakkında bilgi vermeden önce Resmi Gazete'de konuyla ilişkin yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına değinelim.

Resmi Gazete'de yayımlanan konuya ilişkin Cumhurbaşkanı kararına göre, Halkbank, esnaf ve sanatkarlara yüzde 50 faiz indirimli veya faizsiz kredi desteği sağlanacak.

Geleneksel, kültürel, sanatsal değeri olan, kaybolmaya yüz tutan meslek kollarında (el dokuma işleri, bakır işlemeciliği, çini ve çömlek yapımı, sedef kakma ve ahşap oyma işleri, kaşıkçılık, bastonculuk, semercilik, yazmacılık, yorgancılık, keçecilik, lüle ve oltu taşı işçiliği, çarıkçılık, yemenicilik, oyacılık ve bu işlere benzerlik gösterdikleri Bakanlıkça kabul edilenler) faaliyet gösteren ve "Esnaf Vergi Muafiyet Belgesi" sahibi esnaf ve sanatkârlara ise, aynı dönemler için yüzde 100 faiz indirimi uygulanacak.

 

Kredinin tahsisi aşamasında, tahsis edilen kredinin faaliyet alanı dışında kıymetli maden ve döviz ile diğer yüksek riskli finansal araçların alımında kullanılmayacağına dair esnaf ve sanatkarlardan taahhüt alınacaktır.

Amacı dışında veya gerçeğe aykırı kullanıldığının tespiti halinde kredi, cari faiz oranları üzerinden hesaplanacak tutar üzerinden uygulama kapsamı dışında tutulacaktır.