Ekonomi

Faizsiz ve 2 yıl geri ödemesiz 110 bin TL'lik kredi desteği müjdesi! Dikkat son gün...

KOSGEB aracılığıyla Kovid-19 salgınından olumsuz etkilenen mikro ve küçük işletmelere; alacakları her yeni mezun istihdamı için 100 bin TL, kadın istihdamında ise 110 bin TL faizsiz ve 2 sene geri ödemesiz kredi desteği sunulacağı duyuruldu. İşte tüm ayrıntılarıyla destek paketi kampanyası...3 Ocak tarihinde başlayan istihdam programına işletmeler tarafından talebin yoğun olduğu belirtiliyor

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) aracılığıyla Kovid-19 salgınından olumsuz etkilenen mikro ve küçük işletmelere; alacakları her yeni mezun istihdamı için 100 bin TL, kadın istihdamında ise 110 bin TL faizsiz ve 2 sene geri ödemesiz kredi desteği sunulacağı duyuruldu. 3 Ocak tarihinde başlayan istihdam programına işletmeler tarafından talebin yoğun olduğu belirtiliyor. 

31 MART’A KADAR BAŞVURUN

Genç istihdamına katkıda bulunacak destek paketi uygulamasına şimdiye kadar 30 bin işletme başvuruda bulunarak, yaklaşık 60 bin istihdam taahhüt etti. Toplam 75 bin yeni istihdamın amaçlandığı destek paketine başvurular, e-Devlet aracılığıyla 31 Mart tarihine kadar yapılabilecek. Bir taraftan da başvurularına onay verilen işletmelere 100 bin TL'lik ödemeleri geçtiğimiz hafta itibariyle yapılmaya başlandı. Pek çok firma destek ödemesine kavuştu.

Peki faizsiz 100 bin TL krediye kimler başvuru yapabilir? Faizsiz destek hangi sektörleri kapsıyor? İşte tüm ayrıntılarıyla destek paketi kampanyası...

FAİZSİZ 100 BİN TL KREDİYE KİMLER BAŞVURABİLİR?

Genç, yeni mezun ve kadın istihdamına öncelik veren 3’üncü fazda, seçilen sektörlerde faaliyette bulunan işletmeler, 1981 ve sonrası doğumlu, daha önce hiç çalışmamış ya da son 3 senede 6 aydan fazla çalışmamış olan yeni personele istihdam sunabilecek. Destekten, üniversite mezununa ek olarak mesleki ve teknik lise mezunu olan kişileri istihdam eden işletmeler de faydalanabilecek. 

DAHA ÖNCE DESTEK ALAN DA BAŞVURABİLİCEK

İstihdam edilen personelin şehir değiştirme, başka işe girme, askere gitme, sağlık problemleri gibi farklı sebeplerle işten ayrılması halinde, program şartlarına sahip olan başka personel işe alındığında destek sürecek. Daha önce bu çerçevede destek alan şirketler, yeni fazdan da faydalanabilecek.

Peki faizsiz 100 bin TL kredi destek şartları neler? Ödemeler nasıl yapılacak? İşte tüm ayrıntılarıyla destek paketi kampanyası...

DESTEK ÖDEME ŞARTLARI NELER?

İşletmelerden, kriterlere uygun yeni bir personele 12 ay boyunca istihdam sunmaları talep edilecek. Desteği kullanmak isteyen işletmelerde aranacak bir diğer önemli koşul ise son 12 aya ait ortalama istihdamını koruması olarak belirlendi. 

KADIN İSTİHDAMINA DESTEK: ÜST LİMİT 110 BİN TL

İstenen koşullara sahip olan mikro ve küçük işletmeler, istihdam sağlayacakları her bir personel için 100 bin TL geri ödemeli destek sağlayacak. Mikro işletmeler 2, küçük işletmeler de 5 personele kadar bu destekten faydalanabilecek. İşletme sahibinin ya da işe alınan personelin kadın olması halinde destek üst limiti 110 binT L'ye yükselecek.

HANGİ SEKTÖRLERİ KAPSIYOR?

Destekten faydalanabilecek mikro ve küçük işletmelerin sektörlerinin bazıları şu şekilde:

İmalat: Gıda, içecek, tekstil, giyim eşyası, deri ve deri ürünleri, ağaç ve ağaç ürünleri, kağıt ve kağıt ürünleri, kauçuk ve plastik ürünleri, elektrikli teçhizat imalatı, mobilya imalatı. Toptan ve perakende ticaret; motorlu kara taşıtlarının ve motosikletlerin onarımı.

Konaklama ve yiyecek hizmetleri: Lokanta ve seyyar yemek hizmeti.

Bilgi ve iletişim: Sinema ve program yapımcılığı, yayımcılık faaliyetleri. Mesleki ve bilimsel faaliyetler.

İdari ve destek hizmetleri: Tur operatöre, seyahat acentesi, eğitim, kültür, sanat, dinlence, spor, eğlence,

Diğer faaliyet hizmetleri: Kuaför ve güzellik salonları, kuru temizleme. 

'FAİZSİZ VE KOMİSYONSUZ OLARAK GERİ ÖDENECEK'

Gazete Vatan'da yer alan habere göre; KOSGEB desteklerine ilişkin açıklamalarda yapan Bakan Varank, son 12 aydaki ortalama istihdamını koruyan işletmelerin 12 ay boyunca çalıştırmayı taahhüt ettiği her bir personel için 100 bin Türk Lirası tutarındaki geri ödemeli desteği alabileceğini belirterek “Mikro işletmeler 2, küçük işletmeler de 5 personele kadar bu fırsattan yararlanabilecek.” dedi. 

İşletmeler, desteği almalarının ardından 24 aya boyunca ödemeye yapmayacağına dikkat çeken Varank, “Sonraki 24 ayda eşit taksitlerle faizsiz ve komisyonsuz olarak KOSGEB’e ödeme yapacak.” diye konuştu.

Emekliler dikkat! Yarına kadar başvurulması gerekiyor!

Akaryakıta kallavi zam kapıda! Dikkat! Birkaç gün içinde...

Ayçiçek yağında dev indirim resmen açıklandı! 79.90 TL’ye düştü!

Çalışanlar için kesenin ağzı açıldı! Acil nakit ihtiyacı olanlara müjde! 

Doğal gaz faturalarında taksit dönemi başladı! Başvurunuzu yaptınız mı?

Bitcoin'i neler bekliyor? Kripto paraların devi değerlenecek mi?