Ekonomi

Başvuran alıyor! 100 bin TL faizsiz kredi veriliyor!

KOSGEB Afyonkarahisar İl Müdürü Ayşe Yeşim Çepni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu mikro küçük işletmelerle ilgili destek programına ilişkin açıklamalarda bulundu ve detayları paylaştı.  KOSGEB olarak Kovid-19 salgını sırasında hasar gören işletmelerde istihdamların korunması, uğradıkları yan etkileri düşürmek ve istihdam sayısının yükselmesini sağlamakak için yeni bir desteğin duyurulduğunun altını çizen Çepni, “Bu kapsamda mikro işletmelere alacakları kişi başına 100 bin TL destek verilecek

KOSGEB Afyonkarahisar İl Müdürü Ayşe Yeşim Çepni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu mikro küçük işletmelerle ilgili destek programına ilişkin açıklamalarda bulundu ve detayları paylaştı. 

KOSGEB olarak Kovid-19 salgını sırasında hasar gören işletmelerde istihdamların korunması, uğradıkları yan etkileri düşürmek ve istihdam sayısının yükselmesini sağlamakak için yeni bir desteğin duyurulduğunun altını çizen Çepni, “Bu kapsamda mikro işletmelere alacakları kişi başına 100 bin TL destek verilecek. Mikro işletmeler iki kişiye kadar eleman alabiliyorlar. Küçük işletmelerde alacakları kişi başına 100 bin TL destek alabilirken beş kişiye kadar iş imkanı verebiliyorlar” diye konuştu.

Peki KOSGEB Afyonkarahisar İl Müdürü Ayşe Yeşim Çepni, destek programıyla ilgili neler söyledi? İşte destek programının ayrıntıları..

SON BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

Proje kapsamında başvurular için son günün 31 Mart 2022 olarak belirlendiğine ve bu proje kapsamında şehir bazında sınır olmadığına dikkat çeken Çepni, “Türkiye genelinde başvuru alınıyor istenilen kotaya ulaştığında, sonradan başvuranların yararlanamama gibi bir durumu söz konusu olabiliyor. Bu durumla karşılaşmamak için başvurularımızı son güne bırakmayalım. Afyonkarahisar’daki başvuru oranımız şu anda bizim beklenenin altında. Biz ilimizde yararlanabilecek işletmeleri ziyaret ederek seminerler veriyoruz. Hızlıca başvurularını yapmaya istihdam yaratmaya davet ediyoruz” açıklamasında bulundu. 

Projeyle ilgili koşullarıyla ilgili açıklamalar yapan KOSGEB İl Müdürü Çepni, şunları kaydetti: 

“2019 yılında 75 bin TL net satış hâsılatına sahip olan işletmeler başvurabiliyor. Projeden imalat sanayisi sektörü tümden yararlanabiliyor. Hizmet ve ticaret sektörlerinin de belli kapsamda olanları yararlana biliyor. İşletmeler web sitemizden detaylı bilgi alabilirler. İşletmeye alınacak elamanlarla ilgilide şartlarımız bulunuyor. İşletmeye alınacak personel mesleki veya teknik lise mezunu olması gerekiyor. Ya da üniversite mezunu olması gerekiyor. Son üç yıl içerisinde 180 günden fazla prim günün bulunmaması, yabancı uyruklu olmaması şartı aranıyor. Ayrıca ödeneme aşamasında işletmenin vergi veya SGK borcunun da bulunmaması gerekiyor. Projemizde kadınlarımıza yönelik pozitif bir ayrıcalık yapılıyor. Projeye başvuran kadın işletme ise ve işletmeye kadın istihdamı yapılıyorsa kişi başına 10 Bin TL fazla destek ödemesi yapılıyor. Projemizden yararlanmak isteyen ilimizdeki tüm işletmeleri hızlıca başvuru yapamaya davet ediyoruz.”

FAİZSİZ KREDİYE KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Genç, yeni mezunlara ve kadın istihdamına öncelik tanınan üçüncü fazda, tespit eden sektörlerde faaliyette bulunan işletmeler, 1981 yılı ve sonrasında doğan, daha önce hiç çalışmamış ya da son 3 senede 6 aydan fazla çalışmsı bulunmayan yeni personele istihdam sağlayabilecek. Destekten, üniversite mezununa ek olarak mesleki ve teknik lise mezunu olan vatandaşları da istihdam etmeye yönelen şirketler yararlanabilecek.

ÖDEME ŞARTLARI NELER?

Ege Haber'de yer alan habere göre; proje kapsamında işletmelerden, kriterleri sağlayan yeni bir personele 12 ay boyunca istihdam sağlamaları talep edilecek ve destekten yararlanmak isteyen işletmeler için dikkat edilen diğer bir koşul da son 12 aydaki ortalama istihdamının korunmuş olması olarak belirtildi.

Dap Levent 1. Etap'ın ruhsatı alındı! 448 yeni konut geliyor!

Sürücüler bayram edecek! Akaryakıta büyük indirim geliyor! Meclise sunuldu!

Bütün emeklileri ilgilendiriyor! 2.500 lira hesaplara geçiyor!

Dolar yükselişe geçecek mi? Bugün dolar kaç lira?