Sektörel

Ham çelik üretimi Türkiye'de artış gösterdi! Türkiye'nin üretimi 3,1 milyon tona çıktı...

Küresel ham çelik üretimi, temmuzda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,7 düşerek 152,8 milyon tona azalırken, Türkiye'nin üretimi yüzde 4 artarak 3,1 milyon tona çıktığı kaydedildi.

Merkezi Brüksel'de bulunan Dünya Çelik Birliği (Worldsteel), temmuz ayı ham çelik üretim verilerini duyurdu. Buna göre, küresel ham çelik üretimi, Temmuz 2024'te geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 4,7 azalarak 152,8 milyon tona gerilediğini belirtti.

Bu süreçte, söz konusu dönemde Çin'in üretimi yüzde 9 azalışla 82,9 milyon tona, Japonya'nın üretimi yüzde 3,8 düşüşle 7,1 milyon tona indiği ifade edildi.

Yine aynı dönemde Rusya'nın üretimi yüzde 3,1 gerilemeyle 6,2 milyona tona düşerken, ABD'nin üretimi yüzde 2,1 artarak 6,9 milyon tona çıktığı kaydedildi.  Birliğin paylaştığı veriler kapsamında, Türkiye'nin ham çelik üretimi ise temmuzda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4 artışla 3,1 milyon tona yükseldiği belirtildi.

Brezilya'nın üretiminin yüzde 11,6 artarak 3,1 milyon tona, Almanya'daki üretimin yüzde 4,8 artışla 3,1 milyon tona çıktığı tahmin edildiği açıklandı.

 

HAM ÇELİK NEDİR?

Ham demirden çelik üretimi entegre tesislerde devasa fırınlarda demir cevherinden elde edilir. Demir yeryüzünde en çok bulunan malzemelerden bir tanesidir. Ancak ham demir çelik üretimi için yalnız başına yeterli değildir. Ham demirden çelik üretmek için gerekli olan en önemli şart demirin ve karbonun karışmasıdır.

Depreme dayanıklılık için çelik, taş ve ahşap yapılar öncelikli olmalı!

'Deprem karnemiz hala zayıf' diyen Prof. Dr. Naci Görür'den çözüm önerisi! Çelik yapılaşma yaygınlaşmalı!

3.5 milyon TL'lik yeni nesil evler sosyal medyada gündem oldu! 

Hükümetten en düşük emekli maaşı açıklaması geldi! En düşük emekli maaşı artacak mı?