04 / 05 / 2024

Hamamönü restorasyonu MAPICde tanıtılacak!

Hamamönü restorasyonu MAPICde tanıtılacak!

Tarihi dokusu ve yeni yüzüyle vatandaşların beğenisini toplayan bir semt haline gelen Hamamönü, Fransanın Cannes şehrinde düzenlenecek Uluslararası Gayrimenkul, Şehircilik ve Arazi Geliştirme Fuarında (MAPIC) tanıtılacak



Altındağ Belediyesi, dünyanın en büyük gayrimenkul ve proje fuarı olan MAPICde Hamamönünde gerçekleştirdiği restorasyon çalışmalarını dünyanın önde gelen projeleriyle birlikte tanıtma imkanı bulacak.

67 ülkeden 7 bin 400 katılımcı, 2 bin 197 perakendeci ve 750 yatırımcının bir araya geleceği MAPIC 2011 Fuarı, dünyanın yatırım ve proje devlerini bir araya getirmesi bakımından büyük önem taşıyor.

En büyük yatırımlarını, şehir ve arazi geliştirme projelerini bu fuarda sergileme imkanı bulan firmalar, projelerini dünyanın dört bir yanından gelen katılımcı ve ziyaretçilerle paylaşma olanağı buluyor.

Fuarda, Altındağ Belediyesi, 2011 yılı Avrupalı Seçkin Turist  Destinasyonu seçilen Hamamönünün tarihi ve turistik değerini tanıtacak. Film festivaliyle tanınan Cannes şehrinde 16 Kasımda başlayacak fuar, 18 Kasımda sona erecek.

Ziyaretçilere Türk lokumu

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, İngilizce ve Fransızca olarak, broşür, katalog, kartpostal, afiş ve tanıtım filmi gibi materyallerle ziyaretçilere Hamamönünün  güzelliklerinin ve maneviyatının aktarmaya çalışılacağını bildirdi.

Türk standına gelen ziyaretçilere Hamamönü fotoğraflarının yer aldığı özel tasarımlı kutularda Türk lokumu ve çikolatasıyla Türk kahvesi ikram edileceğini vurgulayan Tiryaki, amaçlarının Türkiyeyi ve Altındağ Belediyesini  en iyi şekilde temsil etmek olduğunu kaydetti.

Eylül ayında Belçikanın başkenti Brükselde Türkiyeyi Hamamönü ile temsil ettiklerini dile getiren Tiryaki, Avrupalı Seçkin Turist Destinasyonu seçilen Hamamönünün ününün artık Türkiyeyi aştığını söyledi.

Tiryaki,  Ankara  için önemli bir cazibe merkezi haline gelen Hamamönünün, artık Ankara dışından, hatta yurt dışından bile turist çekmeye başladığını vurgulayarak, tanıtım çalışmalarının meyvelerini önümüzdeki yıllarda çok daha fazla toplanacağını ümit ettiklerini bildirdi.
Hürriyet


Geri Dön