28 / 04 / 2024

Hamdi Akın: 2014 Türkiye'de dönüm noktası olacak!

Hamdi Akın: 2014 Türkiye'de dönüm noktası olacak!

"İşte Fırsat Toplantısı"na katılan Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, "2014 Türkiye'de dönüm noktası olacak. Uluslararası platformdaki tüm dostlarınıza Türkiye'den vazgeçmemelerini söyleyin" dedi...



Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, "2014 Türkiye'de dönüm noktası olacak. Uluslararası platformdaki tüm dostlarınıza Türkiye'den vazgeçmemelerini söyleyin" dedi. 



YENİ EKOL MINT' Genç Girişim ve Yönetişim Derneği'nin (GGYD) düzenlediği 9'uncu "İşte Fırsat Toplantısı"na katılan Hamdi Akın, işadamlarına, uluslararası platformdaki dostlarına Türkiye'den vazgeçmemeleri çağrısı yapmalarını tavsiye etti. 


"Yatırımcılar Türkiye'den vazgeçmiş değil, ancak iştahları yok" diyen Akın, "önemli olan masada oturmaları. Onların iştahını kaçırmamalı, masada oturtmalıyız" şeklinde konuştu. Akın, şöyle devam etti: "Uluslararası platformdaki tüm dostlarınıza Türkiye'den vazgeçmemelerini, Türkiye'nin her şeyi aşacağını söyleyin. Eskiden BRIC (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin) vardı.2014'te yeni ekol MINT olacak (Meksika, Endonezya, Nijerya, Türkiye). Bu ülkeler yatırım 4'lüsü olacak."



 'SEÇİM HASARLI GEÇECEK GİBİ' 


Türkiye'nin gelecekteki 3 seçimi en az zararla atlatması gerektiğini kaydeden Akın, "Ancak son 1 haftaya bakarsak öyle görünmüyor, çok hasarlı geçecek gibi. Türkiye aldığı yatırım yapılabilir notunu korumalı. Seçimde olabilecekleri siyasi istikrarsızlık olarak nitelendirmiyorum, seçimin yapılabilmesi istikrar, demokrasi dışı olaylarla siyasetin kesilmesi istikrarsızlıktır" dedi. 

TAV inşaat, havalimanı inşaatında 709.7 milyon dolar cirosuyla dünyanın en büyük ikinci şirketi oldu. Şirketten yapılan açıklamada, şimdiye dek üstlenilen projelerin toplam sözleşme bedelinin 16 milyar doları aştığı belirtilerek TAV inşaat'ın 709.7 milyon dolar ciroyla bu alanda dünyanın en büyük ikinci şirketi olduğu duyuruldu. Açıklamada, Engineering News Record'un (ENR) üstlendikleri projelere göre 2012'de her sektörde dünyanın en büyük inşaat şirketlerini açıkladığı ve bu kapsamda ulaştırma sektöründe 33'üncü sırada yer alan TAV İnşaat'ın havalimanı inşaatında Bechtel'in ardından ikinci olduğu bildirildi. TAV Grup CEO'su Sani Şener, "Dünyada ihale açan kuruluşlara kaynak olan ENR listelerinde 4 yıldır istikrarlı bir şekilde ilk 5'te yer alıyoruz" dedi. 


Habertürk Gazetesi 


Geri Dön