23 / 07 / 2024

Haneler düğün bayram edecek! Çocuklu ailelere bakanlıktan 3 bin 295 TL!

Haneler düğün bayram edecek! Çocuklu ailelere bakanlıktan 3 bin 295 TL!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı müjdeyi verdi. Çocuklu ailelere 3 bin 295 TL yardımda bulunulacak. İşte detaylar!




İhtiyaç sahiplerine devlet eliyle yapılan yardımlara devam ediliyor. Bu destekler 2023 yılında da hız kesmeden sürüyor. Herkesin bildiği bu destek, devlet kurumlarının yanı sıra sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları tarafından vatandaşlara verilmektedir. Ocak ayından bu zamana kadar ihtiyacı olan vatandaşlara yapılan yardım ödemelerinde önemli bir artış meydana geldi. Yapılan başvurular onaylandıktan hemen sonra, fonlar doğrudan ihtiyaç sahiplerinin hesabına yatırılmaktadır.

Devlet yardımları 2023 yılında da son sürat devam etmektedir. Özellikle muhtaç haldeki çocuklu aileler devlet destek hizmetlerinin detaylarını soruyor. Nafaka kime ödenir ve nasıl uygulanır? Bu konu ile ilgili tüm detaylar haberin içeriğinde yer alıyor. Aile Refahı Bakanlığı'ndan verilen bilgiye göre hanedeki çocuk sayısına göre 350 TL ile 650 TL arasında değişen ödemeler yapılıyor. Bakan Derya Yanık, 1-2 çocuklu ailelere 350 lira, 3 çocuklu ailelere 450 TL, 4 çocuklu ailelere 550 lira, 5 ve üzeri çocuklu hanelere 650 lira ödeneceği belirtildi.

SED AID NEDİR, NASIL BAŞVURU YAPILABİLİR?

Çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ve asgari yaşam standardını sürdürmek zorunda olan aileler için geçici mali ve psikososyal destek sistemleri bulunmaktadır ve çocuk bağımsız hale gelene kadar bakılan bir sistemdir.

SED yardım istekleri başvuruları, Sosyoekonomik Yardım Ön Başvuru sayfasındaki dilekçe veya e-Devlet vasıtasıyla Yerel Departman Sosyal Yardımlaşma Ofisi'ne yapılır. Gerekli şartları yerine getiren ailelere aylık düzenli olarak sosyal ve mali yardım gerçekleştiriliyor.

SED desteğinin 2023 yılının başlarında ne zaman sunulacağı henüz belli değil. Belirli bir ödeme tarihi açıklanmadı. SED başvuru sahipleri, Aile Refahı veya Sosyal Ekonomik Yardım Dairesi Ödeme Bilgileri e-Devlet ekranından ödeme yapılıp yapılmadığını görebilirler. SED desteği başvuruları genel olarak birkaç gün içerisinde tamamlanır. Yüksek yoğunluklarda bu süre bir aya kadar uzayabilir.

Tapusu olanlar aman dikkat! Eviniz elinizden gidebilir! Tapuda cezası var!

Kiracı ev sahibine tazminat davası açabilir mi?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön