27 / 04 / 2024

Hangi konutlara kredi verilir?

Hangi konutlara kredi verilir?

Ev sahibi olmak için hangi konutlara kredi verilir? sorusunun yanıtını merak ediyorsanız, bu habere göz atın...




Konut kredisi kullanarak ev sahibi olma planlarınız varsa, satın almak istediğiniz evin krediye uygun olması şart. Peki hangi konutlara kredi verilir? diyorsanız, sizin için hazırladığımız sonuçlara bakın.. 


*Konut kredisinin kullanılacağı gayrimenkulun tapuda kayıtlı olması gerekiyor. Ayrıca gayrimenkulun üzerinde haciz, şerh veya daha önce kullanılan krediye ait mevcut ipoteklerin olmaması da şart. 


*Satın alınacak konutun kullanılamayacak ölçülerde hasarlı olmaması da lazım. Ayrıca kredi kullanım aşamasında tapuda alım – satım işlemlerinin yapılabilmesi için zorunlu deprem sigortasınında yapılması gerekiyor. 


*Konut kredisi kullanmak için gayrimenkulun yaşının bir önemi bulunmuyor. Eğer konut banka borcuna karşılık kolay nakite dönüşebiliyorsa, yaşına bakılmadan kredi verilebiliyor. 


*Konut kredisi alınacak konutun kat mülkiyeti tapusu ya da kat irtifakı tapusu ve yapı kullanım izin belgesi olması zorunlu. 


*Kredi borcu olan bir eve kredi alınabiliyor. Ev satılıp, alınabiliyor. Böyle bir durumda yapılabilecek hususlar ise şunlar; 


1- Ev üzerindeki ipoteği kaldırarak, yeni kredi talebinde bulunulur, 


2-Tüketici kredisi kullanılarak ipotek kaldırılır. 




Geri Dön