02 / 05 / 2024

Hangi lojmanlar satılacak?

Hangi lojmanlar satılacak?

Torba Tasarı'nın yürürlüğe girmesi ile birlikte lojman satışları başlayacak. Peki, hangi lojmanlar satılacak? Hangi lojmanlar satılamayacak?



Torba Tasarı ile yapılan düzenlemeler arasında lojman dairelerinin satışı da yer alıyor. Kanun Tasarı'sında belirtilen özelliklere sahip lojmanlar satılabilecek.

 

Lojmanlar bağımsız bölümler halinde, üzerinde kat mülkiyeti kurulmamış lojmanlar ise üzerindeki yapılarla birlikte bir bütün olarak ihale yoluyla satılacak.

 

İhale yapıldığı tarihte görev, sıra ve hizmet tahsisli ve kat mülkiyeti kurulan kamu konutlarında oturanlar, ikamet ettikleri kamu konutunu öncelikli olarak satın alma hakkına sahip olacak. 

 

İhale bedeli öncelikli alım hakkı sahibi tarafından peşin veya dört yıla kadar kanuni faizi ile birlikte taksitli olarak ödenebilecek, peşin olarak ödenmesi halinde yüzde on indirim uygulanacak. Peki, hangi lojmanlar satılacak? Hangi lojmanlar satılamayacak?

 

Hangi lojmanlar satılacak?

 

Savunma, güvenlik, adalet ve istihbarat hizmetlerini yürüten personel tarafından kullanılanlar hariç olmak üzere, genel yönetim kapsamındaki kamu idarelerinin, döner sermayelerin, fonların, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları hariç özel kanunla kurulmuş diğer kamu idarelerinin, kamu iktisadi teşebbüsleri ve bunların bağlı ortaklıkları ile müesseselerinin ve sermayesinin yüzde ellisinden fazlası kamuya ait diğer ortaklıklar ve şirketlerin mülkiyetinde veya tasarrufunda bulunan kamu konutlarından on yılını doldurmuş bulunanlar satılacak.

 

Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön