06 / 05 / 2024

lojman satışları 2017

lojman satışları 2017

Torba tasarıda yapılan değişiklikle 10 yılını doldurmayan lojmanları da listeye ekledi. 107 bin 894 lojmana satış yolu açıldı.

Lojmanlar nasıl satılacak?

Torba Tasarı'nın yürürlüğe girmesi ile lojman satışları başlayacak. Peki, lojmanlar nasıl satılacak? Lojmanlar kime satılacak?

Hangi lojmanlar satılacak?

Torba Tasarı'nın yürürlüğe girmesi ile birlikte lojman satışları başlayacak. Peki, hangi lojmanlar satılacak? Hangi lojmanlar satılamayacak?

Lojman satışları ne zaman başlayacak?

130 maddeden meydana gelen yeni Torba Tasarı ile 10 yılını doldurmuş lojmanlar satılabilecek. Peki, lojman satışları ne zaman başlayacak?

11 soruda lojman satışı 2017!

TBMM'de görüşmeleri devam eden Torba Tasarı kapsamında lojmanların satışına dair düzenlemelere yer veriliyor. Peki, hangi lojmanlar satılabilecek? Lojmanlar kime, ne kadara satılacak?

Taşınmaz satışlarından 9,9 milyar lira gelir bekleniyor!

Devlet; gelecek 3 yıl içerisinde arsa, lojman, sosyal tesis gibi gayrimenkul satışlarından 9 milyar 925 milyon 841 bin lira elde etmeyi amaçlıyor.

Lojman satışları yeniden başladı!

İhalesi ve bedel tespit çalışması devam eden kamu lojmanlarına alıcıların ilgisi artıyor. 2020'nin ilk yarısında bin 612 kamu konutu satıldı. Bakanlık askıya alınan satışlara yeniden başladı.

Yeni kredi paketleri lojman satışlarında geçerli mi?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın imzaladığı protokol kapsamında başlayan lojman satışı desteğine Emlak Katılım'da katıldı. Emlak Katılım, yaklaşık 50 bin kamu lojmanının satışı için finansman desteği sağlıyor.

Emlak Katılım’dan 0,76 oran ile lojman satışlarına finansman desteği!

Emlak Katılım, kamu lojman satışlarına özel finansman desteğine kaldığı yerden sürüyor. 120 ay vadeye kadar tüm vadelerde yüzde 0,76 oran ile konut finansmanı sağlayan Emlak Katılım, kamu lojmanı almak isteyenleri şubelerine katılabiliyor.

Lojman satışları başladı!

Bursa ve Ankara'da bulunan 186 lojmanın satış ilanları yayınlandı, 5 ilde ekspertiz ve ilan çalışmaları tamamlanan 1814 lojmanın satışı için de aralık ve ocak aylarında ihaleye çıkarılacak..

ABD'de yeni konut satışları Eylül'de yüzde 0.7 düştü!

ABD'de yeni konut satışları Eylül ayında yüzde 0.7 düşüş göstererek 701 bin oldu, fiyatlar da Şubat 2017'den beri en düşük seviyeye düşüş gösterdi.

Lojman satışları ne zaman başlayacak?

Bedel tespitleri yapılan lojmanların satışlarına bu ay başlanıyor, satışa sunulacak lojmanlar Ankara, İzmir, Bursa, Antalya ve Mersin’de bulunuyor.

Lojman satışlarına avantajlı düzenleme!

Geçtiğimiz yıl satışa çıkarılmalarına karar verilen 108 bin kamu lojmanının 3 bini satıldı. Kalan lojmanlar için Bakanlık tarafından satışları daha cazip hale getirmek için 120 ay taksitle ödeme imkanı getirildi…

Babacan Central projesinde satışlar durdu! 

Babacan Holding bünyesindeki Babacan Yapı'nın 2017 yılında ön talep toplamaya başladığı Babacan Central projesinde satışlar durdu.

İpotekli konut satışları neredeyse durdu!

2018 Aralık ayında 136 bin 845 adet konut satıldı, yıl bazında toplam satışlar 1 milyon 375 bin 398 olarak gerçekleştirildi. Bu rakam 2017‘de gerçekleşen 1 milyon 409 bin 314 satışın çok az altında kaldı.

Lojman satışlarından 1,6 milyar lira bekleniyor!

Yeni dönemin ilk bütçesinin önceki gün TBMM’ye sunulmasının ardından ayrıntılar da netlik kazanmaya başladı. Lojman satışlarından 1,6 milyar lira bekleniyor. 

20 maddede lojman satışları 2018!

Lojmanların kime, kim tarafından, ne zaman ve nasıl satılacağına dair usul ve esaslar belli oldu. İşte 20 maddede lojman satışları 2018..

2017 yılında gerçekleşen konut satışları mecliste!

2017 yılında gerçekleşen konut satışları meclis gündemine taşındı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

lojman satışları 2017 Haberi

lojman satışları 2017


Sözcü gazetesinden Erdoğan Süzer'in haberine göre, torba tasarıda yapılan değişiklikle 10 yılını doldurmayan yeni lojmanlar da satış listesine ekledi. Yapılan değişikliğe göre halen memurların kullandığı askeri ve güvenlik amaçlı olanlar dışında kalan tam olarak107 bin 894 kamu lojmanı yasa çıkar çıkmaz satılabilecek.

Maliye Bakanlığı'nın verilerine göre Haziran 2017 tarihi itibarıyla tüm kamu kurum ve kuruluşlarının portföyünde 238 bin 745 adet lojman bulunuyor. Buna göre yaklaşık her 10 devlet memurundan 1'i lojmanda ikamet ediyor. Ancak bu lojmanlardan savunma, güvenlik, istihbarat ve adalet hizmetleri hizmetlerine tahsis edilmiş olan lojmanlar satış kapsamının dışında bırakıldı. Bu nedenle başta asker ve polislerin kullandıkları olmak üzere bu grupta yer alan 130 bin 851 lojman satılamayacak.


Aynı maddede yapılan diğer bir değişikle belediye ve mücavir alan...