Genel

Hangi tapuda kredi kullanılabilir?

Vatandaşlar, "Hangi tapu tipleri için ve kredisi kullanılabilir?" sorusunun yanıtını arıyor. İşte ayrıntılar... Tapu tipleri temelde ikiye ayrılmaktadır: Konut tapusu ve işyeri tapusu

Tapu tipi, kredi başvurusunun onaylanması için önemli bir kriterdir. Tapu tipleri temelde ikiye ayrılmaktadır: Konut tapusu ve işyeri tapusu. Konut kredisi çekilecekse, ayrıca bilinmesi gereken tapu tipleri vardır:

Kat mülkiyeti tapusu
Kat irtifakı tapusu
Hisseli tapu

Tapuda Mesken Nedir?

Mesken, tapu kaydında kullanılan bir terim olup konut tapusu anlamına gelir. Mesken, ikamet edilen yer, ikametgah veya konut olarak tanımlanabilir.

Ofis Tapulu Ev Nedir?

Ofis tapulu evler, belirli koşulları sağlayarak konut tapusunun ofis tapusuna dönüştürüldüğü konutları ifade eder. Bu şekilde evler, aynı zamanda bir iş yeri olarak kullanılabilir. Bir konut tapusunu ofis tapulu eve dönüştürmek için Kat Malikleri Kurulu'nun oy birliğiyle onay vermiş olması gerekmektedir.

 

Kat Mülkiyeti Tapusu Nedir? Ev Kredisi İçin Uygun mu?

Daire satın almanın en yaygın yöntemlerinden biri, faiz oranlarını araştırarak kredi kullanmaktır. Konut kredisinin onaylanma olasılığı, kredi puanınıza, kredi tutarına ve satın alacağınız evin tapu çeşidine bağlıdır.

Konut kredisi kullanacaklar için en uygun tapu çeşidi kat mülkiyeti tapusudur. Kat mülkiyeti tapusunda, binanın yüzölçümü bilgisinin yanı sıra bağımsız bölümün numarası, katı, niteliği ve sahip olanın kimlik detayları gibi bilgiler yer almaktadır. Bu belge aynı zamanda iskan izninin alındığını da gösterir.

Sahip olduğunuz bu tapuyu bankalara teminat olarak göstererek kredi çekebilirsiniz. Bu nedenle ev satın alırken, tapunun kat mülkiyetli olmasına dikkat etmek önemlidir.

Konut kredisi kullanmadan önce tüm kredi seçeneklerini değerlendirmeniz faydalı olacaktır. Size en uygun konut kredisi teklifini öğrenmek için sahibinden.com Kredi Teklifleri hizmetinden yararlanabilirsiniz.

Kat İrtifakı Tapusu Nedir? Ev Kredisi İçin Uygun mu?

Kat irtifakı tapusu, henüz iskanı alınmamış konut tapularını ifade eder. Bu tapu çeşidi, kat mülkiyeti tapusuna göre daha çok bina tapu bilgilerini içermektedir. Kat irtifakı tapusu, ev sahiplerinin yapı ya da yapı bütünleri içindeki konut paylarını gösteren bir belgedir. Ev sahibi, bu tapuyla birlikte Tapu Müdürlüğü'ne başvurarak kat mülkiyeti tapusunu alabilir.

Kat irtifaklı tapular da konut kredisi için uygun olabilir, ancak bankalar genellikle kat mülkiyeti tapusunu daha çok tercih etmektedir.

Hisseli Tapu Nedir? Ev Kredisi İçin Uygun mu?

Hisseli tapu, adından da anlaşılacağı üzere konut üzerinde birden fazla kişinin hak sahibi olarak geçtiği tapu çeşidine denir. Mülke ortak olan maliklerin isim ve sayı bilgilerini veren bu tapu çeşidi, detaylı bir mülkiyet hakkı belirtmez. Bu tapu çeşidinde arsa üzerinde hak sahibi olduğunuzun bilgisi vardır ama hangi alanın size ait olduğu belli değildir.

Bankalar, hisseli tapuya sahip gayrimenkuller için kredi vermezler, çünkü olası kişisel anlaşmazlıklarda mahkemeler uzun yıllar boyunca devam edebilmektedir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan şok eden açıklama, o paralar hesaplara yatmayacak! Bakın nedeni neymiş!
Tarım ve Orman Bakanlığı, iş arayanlara büyük bir fırsat sunuyor: Personel alımları başladı!
Denizbank son dakika açıklaması yaptı! Banka emekli promosyonunda güncellemeye gitti!