29 / 04 / 2024

Hangi vergiler Mart ayında ödenecek?

Hangi vergiler Mart ayında ödenecek?

Hangi vergiler Mart ayında ödenecek?: Mart ayı vergi takviminde ev ve işyeri gibi taşınmaz mallar için ödenen vergilerin başında emlak vergisi, kira gelir vergisi ve çevre temizlik vergisi bulunuyor...



Hangi vergiler Mart ayında ödenecek?

2014 Mart ayı vergi takvimine göre, bu ay gayrimenkul vergilerinin ödemeleri başlıyor. Ev ve işyeri gibi taşınmaz mallar için ödenen vergilerin başında emlak vergisi, kira gelir vergisi ve çevre temizlik vergisi bulunuyor.


2014 Mart ayında ödenecek vergiler..

1. Emlak vergisi..

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan mesken ve işyeri gibi taşınmaz mallar için ödeniyor. Bu vergi ödemeleri taşınmazların rayiç bedeli üzerinden, belirlenen emlak vergisi oranları ile hesaplanıyor.


2014 Emlak vergisi oranları..

Gayrimenkul  Normal Yörelerde  Büyükşehir Belediyesi

Binalarda           Binde 2                    Binde 4

Meskenlerde      Binde 1                   Binde 2

Arazilerde          Binde 1                   Binde 2

Arsalarda           Binde 3                   Binde 6


2. Kira gelir vergisi..

Kira gelir vergisi, gayrimenkul kiralamalarından gelir elde eden kişilerden alınıyor. Bu vergi ödemesi için her sene istisna bedeli belirleniyor.


2013 yılında elde edilen mesken kiralamalarında elde edilen gelir için istisna bedeli 3.200 TL olarak belirlendi. Bu bedelden yüksek kira geliri elde edenlerin beyanname vererek, kira vergisini ödemesi gerekiyor.


3. Çevre temizlik vergisi..

Belediyelerin sunduğu temizlik vergilerinden yararlanan taşınmaz mal kullanıcılarından çevre temizlik vergisi alınıyor. 


Bu vergi konutlarda su faturalarına yansıtılırken, işyerleri ve diğer şekillerde kullanılan bina kullanıcılarının belediyeye giderek ödeme yapması gerekiyor.


Mart ayında ödenecek diğer vergiler için tıklayınız.


Geri Dön