Kent Haberleri

Hanımlar, bu destek ödemesi sadece size özel! Devlet 4.000 TL’yi doğrudan hesabınıza yatırıyor!

Devletin sadece kadınlara özel hazırladığı destek ödemesinden yararlanmak için e-Devletten başvuru yapmak yeterli.  Peki kimler 4.000 TL destek ödemesini alabilir? Ülkemizde 2 yıldır enflasyonun rekor seviyelerde yükselmesi, gıda fiyatlarına gelen fahiş artışlar ve pandeminin ekonomiye etkilerinin henüz atlatılamaması, pek çok vatandaşı fakirlik sınırına getirdi

 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın kadınlara yönelik olarak hazırladığı destek ödemesi yapılan zamların ardından 4000 TL’ye ulaşırken,  Bakanlık zamlı destek ödemelerini peş peşe açıkladı.

Ülkemizde 2 yıldır enflasyonun rekor seviyelerde yükselmesi, gıda fiyatlarına gelen fahiş artışlar ve pandeminin ekonomiye etkilerinin henüz atlatılamaması, pek çok vatandaşı fakirlik sınırına getirdi. Ödeme güçlüğü yaşayan vatandaşlar, devletin ihtiyaç sahibi vatandaşlara yaptığı yeni destek ödemelerini sık sık sıkı araştırıyor.

Sosyal Destek Ödemeleri (SED) miktarları bu yılın başında zamlanırken,  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından kadınlara özel verilen para yardımlarının miktarında da artış meydana geldi.

Aile ekonomisini idare eden kadınları ekonomik olarak güçlendirilmesi amacıyla gıda, barınma, çocuk yardımı, ayni yardım gibi pek çok yardımı türü bulunuyor.  Alınan yeni bir kararla birlikte eşi vefat etmiş veya ailesini kaybetmiş olan kadınlar için maaş desteği verilmeye başlandı.

BEKAR KADINLARA DA MAAŞ BAĞLANIYOR

Geçen yıldan bu yana devam eden bu kadınlara yönelik maaş ödemelerinde bu yıl zamlı tutarlar ödenmeye başlanırken,  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın iş birliği içinde yaptıkları destek ödemelerinden biri sayılan ölüm aylığı ise halk arasında dul ve yetim aylığı şeklinde biliniyor.

Bu ödemelerden evli olmayan kadınlar, ailelerinden anne ya da babalarının ölmeleri halinde, evli olan kadınlar da eşlerini kaybederlerse maaş ödemesi olarak yararlanıyor ve ödeme Bakanlığın belirlediği i şartlar kapsamında yapılıyor.

İki kurumun koordineli çalışmasıyla gerçekleştirile ölüm aylığı ödemesi, bu yıldan itibaren zamlı olarak yapılıyor.

KİŞİNİN MAAŞI ORANINDA DESTEK AYLIĞI VERİLİYOR

Toplumda “dul ve yetim aylığı” adıyla bilinen bu deste aylığı ya da başka adıyla ölüm maaşı, 2023 yılında en düşük emekli maaşına yapılmış olan yüzde 54 oranında asgari ücret zammı ile yükselmiş oldu.

Söz konusu en düşük emekli maaşı tutarında maaştan yüzde 75 oranında aylık bağlama oranıyla faydalanan bir kadına yapılan aylık maaş ödemesi 4 bin 125 TL’ye ulaştı.

Kadınlara ve çocuklara yapılan pek çok destek ödemesinden faydalanmak e-Devlet kanalıyla başvuru yapılabiliyor.

QNB Finansbank’tan emekliye rekor promosyon! Başvuran 9.200 TL’yi cebine koyuyor!

Akbank kapısından girene 15 bin TL veriyor! Dikkat! Ay sonuna kadar süresi var

Paraya sıkışan soluğu ING Bank’ta alacak! 20 bin TL’lik yeni kredi kampanyası açıklandı…

Çocuk desteği almak için bu şartları taşımak yeterli! Kaç TL ödenecek