03 / 05 / 2024

Haremlique, İstanbul ve Lübnan'dan sonra New York'ta!

Haremlique, İstanbul ve Lübnan'dan sonra New York'ta!

Kavuk desenli logosu ile Türkiye'nin Osmanlı'ya kadar uzanan tarih, kültür ve sanat zenginliklerini ev tekstil ve sanat ürünlerine yansıtan 'Haremlique', İstanbul ve Lübnan'ın ardından, haremin gizemli büyüsünü New York'a taşıdı



 

Caroline Koç, eşi Mustafa Koç ve Banu Yentür'ün ortak girişimiyle, ev dekorasyonunda kaliteli ve mistik anlamı olan ürünleri tüketicilerin beğenisine sunmak için kurulan 'Haremlique', Lübnan'dan sonra, ikinci yurt dışı mağazasını New York'ta açtı. New York'taki 5'inci Cadde ile Broadway Caddesi arasında, 11'inci Sokak'taki mağazanın ev sahipliğini Caroline Koç, Mustafa Koç ve Banu Yentür yaptı. Açılış törenine ABD'nin önde gelen tasarım ve dekorasyon yayınlarının editörleri, mimarlar, iç mimarlar ve tasarımcılar da büyük ilgi gösterdi.

New York'ta yaşayan Türk ve Amerikalı seçkin konukların katıldığı açılış gecesinde konuşan Caroline Koç, Haremlique'in sürekli ilerleyen ve kendini genişleten bir marka, dolu dolu yaşantı biçimi ile canlı bir kent olan New York'un tasarımın da başkenti olduğuna değinerek, "Burasının bizim için iyi bir destinasyon olduğunu düşünüyoruz. Markamıza uygun bir konumu var. Bu nedenle markamızı yurt dışına taşırken ikinci yer olarak New York'u seçtik" dedi.

ABD genelinde olduğu gibi New York'ta da kaliteli ürünlere yoğun bir ilgi gösterildiğini belirten Caroline Koç, "Burada başarılı olmak insanın bir yere vardığını gösterir, Umarım bu da gerçekleşir. Beklentilerimiz var ve çok da güzel bir geri dönüşüm alıyoruz, inşallah iyi olacak" diye konuştu.

Moda tasarımcısı, 'Haremlique' ortaklarından Banu Yentür, ürünlerinin İstanbul ve Osmanlı İmparatorluğu döneminin motiflerini hem bire bir, hem de karıştırılmasıyla ortaya çıktığını belirtti. Yentür, şöyle dedi: "Amerikalılar'ı Türk kültürünün getirdiği farklılık çok etkiliyor. Tasarımlarımız İstanbul'dan, Osmanlı sanat ve kültüründen yola çıkılarak tasarlanmış motiflerden oluşuyor, bu da Amerika'da büyük ilgi görüyor."

HÜRRİYET

 


Geri Dön