03 / 05 / 2024

'Hasan Akgün dar gelirlinin arazisini ailesine dağıttı' iddiası!

'Hasan Akgün dar gelirlinin arazisini ailesine dağıttı' iddiası!

Büyükçekmece Belediye Başkanı ve adayı CHP’li Akgün, ‘Gecekondu Önleme Bölgesi’nde bulunan alanın ailesine, yakın dostlarına dağıttığı iddia edildi.



25 yıldır Büyükçekmece Belediyesi Belediye Başkanlığı yapan Hasan Akgün’ün, Gecekondu Önleme Bölgesi’nde dar gelirlilere verilmesi gereken yerleri ailesine ve yakın dostlarına dağıttığı ortaya çıktı. 

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre; konut yapılması gereken yerde şimdi benzin istasyonu, okul ve lüks dükkanlar yer alıyor. Akgün’ün düğün hediyesi olarak kızına hediye ettiği benzin istasyonunun da içinde olduğu bu bölge 2004 yılındaki imar planıyla ‘Konut dışı Kentsel Çalışma Alanı’ yapıldı. 

FAKİRDEN ALIP ZENGİNE VERDİ

5 yıl boyunca CHP’den İmar Komisyonu Başkanı olan Erkan Koçali, 775 Sayılı Gecekondu Kanunu’nun çok açık olduğunu belirtti. Koçali, şu açıklamalarda bulundu: “Her ne sebeple olursa olsun, arsa tahsis edilecek kimselerin, yoksul veya dar gelirli olması, herhangi bir belediye sınırı içinde ev yapmaya müsait arsaya veya her hangi bir yerde bir ev veya apartmanın ayrı bir dairesine karşılık olan payına sahip bulunmaması şarttır” deniliyor. Bu yerlerin kimlere peşkeş çekildiği ise ortada.” 

 Hasan Akgün dar gelirlinin arazisini ailesine dağıttı iddiası!

Akgün'ün kızına hediye ettiği benzin istasyonu.

İŞTE O İSİMLER

Arazi üzerinden zengin olan isimlere ulaşıldı: Hasan Akgün, Eyüp Akgün (Akgün’ün ağabeyi), Yusuf Akgün (Akgün’ün kardeşi) Yurda Yusuf Akgün (Akgün’ün yeğenleri), Adem Çukur (Akgün’ün Almanya’daki ortağı), Nazan Karagözoğlu (Belediye Kültür müdürü), Zafer Özsayın (Büyükçekmece Belediyesi Koordinatör.)
 


Geri Dön