30 / 04 / 2024

Hasan Bacıoğlu'ndan İBB'ye deprem toplanma alanı eleştirisi! 

Hasan Bacıoğlu'ndan İBB'ye deprem toplanma alanı eleştirisi! 

AK Parti Meclis üyesi Hasan Bacıoğlu, İBB'nin Büyükçekmece'de bulunan deprem toplanma alanlarını imara açması hakkında eleştiride bulundu. 



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi Ekim ayı 3. oturumu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Yenikapı'daki Avrasya Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; oturumda "Büyükçekmece'deki Albatros bölgesi"yle ilgili komisyon raporları oylamaya sunuldu. Albatros bölgesi durumunun tartışıldığı mecliste AK Parti Meclis üyesi Hasan Bacıoğlu da Fatih ve Atatürk mahallelerinde bulunan deprem toplanma alanlarının imara açılması hakkında eleştiride bulundu.

Fatih ve Atatürk mahallelerinde deprem toplanma alanı bulunmadığını belirten Bacıoğlu, "Bu alanın yeşil alan kalması doğru ve isabetli bir karardır. Büyükçekmece'nin yaklaşık 40 bin nüfuslu Fatih ve Atatürk mahallelerinin deprem anında toplanma alanı bulunmamaktadır. Bu alanın yeşil alana ve deprem toplanma alanına çevrilmesiyle toplanma alanı olarak kullanılacak alandır. 40 bin nüfuslu 2 mahallede böyle bir toplanma alanı olmaması eksikliktir. İBB Başkanı İmamoğlu bu bölgeyi çok iyi bilir. Ekrem Beyin yeşil alana alınmış bu alanı tekrar imara açılması noktasında verdiği iade kararını Büyükçekmece ve İstanbullu vatandaşlarımız endişe ve tereddütle karşılamıştır" dedi. 


 Marmara Üniversitesi'nin Nişantaşı kampüsündeki inşaata tepki!


Geri Dön