27 / 04 / 2024

Hasan Fehmi Kinay: Emlak Konut Anadolu'ya açılsın!

Hasan Fehmi Kinay: Emlak Konut Anadolu'ya açılsın!

Meclis Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Başkanı Hasan Fehmi Kinay, TOKİ'nin bir iştiraki olan Emlak Konut'un İstanbul rantına gözünü diktiğini bunun yerine Anadoyu'ya açılması gerektiğini söyledi.



Meclis Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Başkanı Hasan Fehmi Kinay, TOKİ'nin bir iştiraki olan Emlak Konut'un İstanbul rantına gözünü diktiğini bunun yerine Anadoyu'ya açılması gerektiğini söyledi. Kinay, Hükümeti bu konuda göreve çağırdı 


BÜYÜK SUÇLAMA

Hasan Fehmi Kinay,  TOKİ  ve Emlak Konut ile ilgili şok açıklamalarda bulundu. Bu kurumların Anadolu'ya açılması gerektiğini belirten Kinay, "Emlak Konut GYO İstanbul'un rantının peşine düşmüş. Anadolu'da bir proje var mı, yok. Emlak Yatırım GYO, yeni paylaşım modelleriyle Anadolu'da projeler geliştirmeli. İstanbul'da kazandığından daha az kazansın ama Anadolu'ya destek olsun" dedi. 


HÜKÜMETİ GÖREVE ÇAĞIRDI

 Hükümetin sosyal adalet konusunda üzerine düşeni yerine getirmesi gerektiğini belirten Kinay, göç sorununun bu çerçevede ele elınması gerektiğini söyledi. Göçün engellenmesi gerektiğini belirten Kinay, "Türkiye'de büyükşehirler iş dünyasının çok daha fazla dikkatini çekiyor. İş dünyası buralara yatırım yaptığında, kentsel ranttan çok daha fazla istifade ediyor. Mesele sadece İstanbul'da betonlaşma ya da kentsel rantın artışı değil, bunun ekonomik ve sosyal açıdan da etkileridir" dedi. 


Millet


Geri Dön