14 / 05 / 2024

Hasan Hüseyin Ütebay Kimdir?

Hasan Hüseyin Ütebay Kimdir?

Hasan Hüseyin Ütebay kimdir? Hasan Hüseyin Ütebay’ın mesleği nedir? Hasan Hüseyin Ütebay nereden mezundur? İşte detaylar!



AZTEK TEKNOLOJİ ÜRÜNLERİ TİCARET A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANI HASAN HÜSEYİN ÜTEBAY KİMDİR?

Hasan Hüseyin Ütebay geçtiğimiz yıl verdiği röportaj da ben kendisini hem de Aztek Teknoloji Ürünleri Ticaret A.Ş. hakkında şunları söylemişti;

“ Hasan Ütebay ile yani abimle birlikte ikimiz de Boğaziçi Üniversitesinden mezunuz. Ben Kimya mühendisiyim. Daha sonra San Diego State Kaliforniya’da işletme masterı yaptım. Abim ile birlikte 1996’da Aztek Teknolojiyi kurarak iş hayatına girdik. Bu yıl Kasım ayında 26 yılımızı dolduracağız. Biz organize bir işin içinde olmak istedik ve biraz araştırdıktan sonra o dönemde gördük ki organize perakendede yalnızca Raksotek Müzik market bulunur. Zaten o zamanda organize perakende sadece gıda üzerinde kuruluydu.

Tüketici elektroniği ise Doğubank İşhanı’na getirilen elektronikler üzerine kurulmuş olan, organize perakende de hiç bulunmayan bir işkoluydu. Biz perakende sektörüne girdiğimiz ilk andan beri organize olarak kurumsal organize perakende müzik market tarafında hep ana ürün kolları ile, ana ürünler ile, bu işin ilerlediğini farkına vardık. Kaset ve CD’ye odaklanılmıştı. Biz dedik ki burada aksesuarlara da ihtiyaç var nedeni ise kaset, CD hediye aldığınız zamanda bunu dinleyecek CD çalar, walkman, o zamanlar için söylüyorum tekrardan kablo ve de kulaklığa da ihtiyacınız var. Bunları koyacak çantalara da ihtiyaçlar var ve biz bu ihtiyacı karşılamak için Amerikan Record ve RadioShack gibi markalar ile iş birliği ile organize perakende müzik sektörüne aksesuarlar getirmeye başladık.

Böylece Aztek’in temelini kurmuş olduk. Aztek o tarihten itibaren organize perakendenin, bilhassa tüketici elektroniği tarafında yalnızca aksesuarlarına yoğunlaşmış bir marka. O zaman özellikle söylemek isterim ki bu fikrin nereden çıktığının temelini belirtelim, oluşturalım. O tarihten sonra da Teknosa, Media Markt’ın ardından tüm dünya devi organize perakendecilerin Türkiye gelmesi ile hem sektör hem de perakende sektörü de büyümeye devam etti. Alışveriş merkezlerinin yayılması ile biz de her sen bu büyümeye paralel olarak büyüdük.”


Geri Dön