30 / 04 / 2024

Hasdal yeni şehir projesi İBB'de onayda!

Hasdal yeni şehir projesi İBB'de onayda!

Eyüp Hasdal Kışlası, Torunkent, Bezmialem Üniversitesini de kapsayan 5 milyon metrekarelik yeni şehir projesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde onayda bekliyor. İşte Hasdal yeni şehir projesindeki son durum...



Hasdal yeni şehir projesi İBB de onayda!


Eyüp Hasdal'daki Tümgeneral Selahattin Gökkartal Kışlası, Torunkent,Bezmialem Üniversitesi ve Dünya Kent Ormanı'nı kapsayan 5 milyon 89 bin 440 metrekarelik alanın kentsel ve bölgesel alan olması için 16 Ocak 2014 tarihinde nazım imar planı teklifi verilmişti.


Hasdal'da kurulacak yeni şehir için hazırlanan planlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne gönderildi. Proje için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden onay bekleniyor.


Hasdal'daki yeni şehirde neler olacak?


Büyük Hasdal projesinde 1000 dönümlük kent meydanı, konut, ticaret, eğitim, üniversite alanı, ilköğretim tesis alanı, ortaöğretim tesis alanı, akaryakıt ve bakım istasyonui DSİ Binası, spor alanları, rekreasyon alanları, park ve yeşil alanlar olacak.


281 bin 155 metrekare şahıs arazisinin yer aldığı Eyüp Hasdal projesinde 89 bin 904 metrekaresi vakıfa, 39 bin 572 metrekaresi DSİ'ye, kalan arazisi hazineye ait.


Hasdal projesinde konut ve ticaret alanlarının  TOKİ  iştiraki Emlak Konut GYO'ya devredilmesi öngörülüyor. Dümya Kent Ormanı olarak kurulmak üzere İBB tarafından kiralanan 5 milyon 200 bin metrekarelik Eyüp Havza İçi Proje alanı da projeye dahil.


Hasdal'da kurulacak yeni şehirin 7 önemli detayı!




Gülcihan YELKENCİ / Emlakkulisi.com


Geri Dön