17 / 05 / 2024

dünya kent ormanı neresi

dünya kent ormanı neresi

Eyüp Hasdal Kışlası, Torunkent, Bezmialem Üniversitesini de kapsayan 5 milyon metrekarelik yeni şehir projesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde onayda bekliyor. İşte Hasdal yeni şehir projesindeki son durum...

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden Atatürk Kent Ormanı'nın yanına otel! İstanbul'un göbeğindeki otel 21 yıllığına kiralık!

Vakıflar Genel Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ilk projelerinden biri olan İstinye’deki “Atatürk Kent Ormanı'nın yanına otel yaptırmak için kolları sıvadı.

Yemen hükümetinden UNESCO dünya mirası listesinde yer alan caminin yıkılmasına tepki!

Yemen hükümeti, İran destekli Husilerin kontrolündeki başkent Sana'da bulunan, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) dünya mirası listesindeki tarihi En-Nehreyn Camisi'nin yıkılmasına tepkili.

Atatürk Kent Ormanı'nın tüm etapları açıldı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 82. yıl dönümünde Sarıyer’deki Atatürk Kent Ormanı’nın açılışını yaptı. İmamoğlu, “Şehrin gerçekten kaybedilmiş yılları, kaybedilmiş alanları var. Daha önce bu alanlar niçin İstanbulluların olamadı? Herkesin oturup düşünmesi lazım” dedi.

İBB'den Hacıosman Atatürk Kent Ormanı'nda kaçak inşaat!

İBB'nin Hacıosman Atatürk Kent Ormanı'nda kaçak yapı inşa ettiği iddia edildi. Geçtiğimiz aylarda yandaş bir şirkete 26 milyon TL'lik ihale veren İBB yönetimi, proje onay merci olan İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü'nden izin almadan kaçak yapı inşaatlarına başladı.

Bursa Atatürk Kent Ormanı ticari alana dönüştü!

Bursa Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Atatürk Kent Ormanı'nın ticari alana dönüştüğünü söyledi. Bozbey, "Atatürk Kent Ormanı maalesef ticari bir alan haline geldi. Yapılan yanlıştan geri dönülmesi gerekiyor'' diye konuştu.

Sultangazi kent ormanına botanik park yapılacak!

Sultangazi’de 2010’da yapımına başlanan bin 620 dönümlük kent ormanı botanik park olacak. Yılda 2.5 milyon kişinin gittiği bölgede spor sahaları, çocuk oyun alanları ve kafeteryalar yapılacak.

Shennongjia Ormanı Dünya Miras Listesi'ne alındı!

Çin'in Hubei eyaletinde bulunan Shennongjia Orman Bölgesi dün İstanbul'da sona eren 40. Dünya Miras Konferansı'nda Dünya Miras Listesi'ne alındı.

Hasankeyf için UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne başvuruldu mu?

Türkiye’nin Ilısu Barajı göl suları altında kalma tehlikesi bulunan antik kent Hasankeyf için Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Listesi’ne başvurmadığı öne sürüldü.

Bolu Mudurnu UNESCO Dünya Mirası Geçici Liste'sinde!

Mudurnu Kaymakamlığı, Mudurnu Belediye Başkanlığı, Kültür Turizm ve Dayanışma Derneği ve Kent Konseyi'nin ortaklaşa yürüttüğü çalışmanın ardından başvurduğu UNESCO Dünya Mirası Geçici Liste'sine girdi.

Gerede Belediyesi Kent Ormanı'na kafeterya yapacak!

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, Kavacuğun Düzü olarak bilinen Kent Ormanı'na, yaz aylarında 50 metre karelik çay ocağı yapılacak. Vatandaşlara, Gerede'de yeşili ve çam ormanları semaverde çay vermeye hazırlanıyor.

İnciraltı’ndaki 622 dönümlük arazi Kent Ormanı’na dönüştürüldü!

İnciraltı’ndaki 622 dönümlük alan, bugün içinde binlerce ağacın boy verdiği muhteşem bir kent ormanına dönüştü. Şehir yaşamının stresinden kaçan İzmirliler, İnciraltı Kent Ormanı’nda adeta cenneti yaşıyor.

İzmir İnciraltı’ndaki 622 dönümlük alan kent ormanına dönüştü!

Bir zamanlar moloz döküm yeri olarak kullanılan İzmir İnciraltı ’ ndaki 622 dönümlük alan, bugün içinde binlerce ağacın boy verdiği bir kent ormanına dönüştü.

İnciraltı Kent Ormanı İzmir'in saklı cenneti!

Bir zamanlar moloz döküm yeri olarak kullanılan İnciraltı'ndaki 622 dönümlük alan, bugün içinde binlerce ağacın boy verdiği muhteşem bir kent ormanına dönüştü. Şehir yaşamının stresinden kaçan İzmirliler, İnciraltı Kent Ormanı'nda adeta cenneti yaşıyor.

dünya kent ormanı neresi Haberi

dünya kent ormanı neresi


Eyüp Hasdal'daki Tümgeneral Selahattin Gökkartal Kışlası, Torunkent,Bezmialem Üniversitesi ve Dünya Kent Ormanı'nı kapsayan 5 milyon 89 bin 440 metrekarelik alanın kentsel ve bölgesel alan olması için 16 Ocak 2014 tarihinde nazım imar planı teklifi verilmişti.


Hasdal'da kurulacak yeni şehir için hazırlanan planlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne gönderildi. Proje için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden onay bekleniyor.


Hasdal'daki yeni şehirde neler olacak?


Büyük Hasdal projesinde 1000 dönümlük kent meydanı, konut, ticaret, eğitim, üniversite alanı, ilköğretim tesis alanı, ortaöğretim tesis alanı, akaryakıt ve bakım istasyonui DSİ Binası, spor alanları, rekreasyon alanları, park ve yeşil alanlar olacak.


281 bin 155 metrekare şahıs arazisinin yer aldığı Eyüp Hasdal projesinde 89 bin 904 metrekaresi vakıfa, 39 bin 572 metrekaresi DSİ'ye, kalan arazisi hazineye ait.


Hasdal projesinde konut ve ticaret alanlarının TOKİ...