19 / 05 / 2024

Haska Çelik Kapı dijital kilit sistemine 80 ülkeden patent aldı!

Haska Çelik Kapı dijital kilit sistemine 80 ülkeden patent aldı!

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde çelik kapı üretimi yapan Haska Çelik Kapı, geliştirdiği kilit sistemi için 80 ülkeden patent aldı, Kilidin uygulandığı kapı, omuz darbesi, 10 kiloluk balyoz darbeleri ve forkliftle itme testlerinden başarıyla çıkmış.




1 yıl süren ve yaklaşık 20 bin Euro Ar-Ge harcaması yapılan yeni model kapı kilidinde normal kapı kilitlerindeki gibi dil ve mil sistemi bulunmuyor. Bunun yerine dijital sistemin kullanıldığı kilit, parmak izi, radyo frekansları, uzaktan kumandalı ve manuel olarak çalışabiliyor. Kilidin uygulandığı kapı, omuz darbesi, 10 kiloluk balyoz darbeleri ve forkliftle itme testlerinden başarıyla çıkmış. 


Türkiye'nin her yerine hizmet verdiklerini belirten Haska Çelik Kapı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bağçovan, ayrıca 12 ülkeye ihracat yaptıklarını dile getirdi. Şirket, yeni kilit sistemini uyguladığı çelik kapılarla Ortadoğu ve Afrika ülkelerine yoğunlaşmayı planlıyor. Türkiye'de çelik kapı ve kilit sistemini birlikte üreten ikinci firma olduklarını ifade eden Bağçovan, “Dil ve mil kullanılan kapı kilitleri darbeler sonrası zarar görebiliyor. Bizim geliştirdiğimiz yeni kilit sistemi ise itme, alttan, üstten ve yanlardan alacağı darbelerden etkilenmiyor. Hatta deprem sebebiyle sıkışarak kapının açılmama riskini de ortadan kaldırıyor.” diye konuştu.


Zaman Gazetesi/İsmail Yıldız


Geri Dön