29 / 04 / 2024

Hasta yakınları için yapılan Şefkat Evi'nde hastalar kalıyor!

Hasta yakınları için yapılan Şefkat Evi'nde hastalar kalıyor!

Adana'da, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne gelen hasta yakınlarının konaklaması için yaptırılan Kemal Aslan Şefkat Evi'nde, hasta yakınlarından çok, hastaların kalmaya başladığı tespit edildi



Yaklaşık 3 yıl önce, bölgeden gelen hasta yakınlarının Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'nin otoparkında konaklamasıyla ilgili yapılan haberlerin ardından, iş adamı Kemal Aslan'ın katkısıyla hastanenin yakınında yaptırılan "Şefkat Evi", 2008 yılı Aralık ayında 26 yatak kapasitesiyle hizmete girdi. Geçen süre içerisinde, hasta yakınlarında çok, tedavisi uzun süren hastaların kalmaya başladığı Şefkat Evi'nde kapasite yetersiz hale geldi. Günde ortalama 60 kişinin konakladığı Şefkat Evi'nde, hasta ve yakınları yataklar yetersiz olduğu için dinlenme salonunda sabahlıyor. Konaklayanların en önemli sıkıntısı ise tesiste klima sisteminin olmaması.

Tesiste konaklayanlardan Miyeser Ören (40), kocası İlhami Ören'in (40) yaklaşık 9 yıl önce başlayan hastalığı nedeniyle haziran ayında memleketleri Kahramanmaraş'tan Adana'ya gelerek, Balcalı Hastanesi'nde beyin ameliyat olduğunu kaydetti. Kocasının önceden aşçılık yaptığını, hastalık nedeniyle emekli olduğunu belirten Miyeser Özen, şöyle devam etti:

"Ameliyat öncesi kendi kendisini idame ettirebiliyordu. Ameliyattan sonra ise yürüyemez ve konuşamaz oldu. Tedavisi sürdüğü için 10 gündür Şefkat Evi'nde kalıyoruz. Durumumuz iyi değil. Kahramanmaraş'taki 5 çocuğumuz da bizim yokluğumuzda zor günler geçiriyor. Burası olmasa sokakta kalacağız. Burayı yapandan Allah razı olsun. Tek eksiğimiz, gündüz yatakhanede kalınmasına izin verilmediği için, ameliyatlı eşimin kanepede yatmak zorunda kalması."

"KONAKLAYANLAR RAHAT DEĞİL"
Ferda Çoban (42) ise Hatay'dan geldiğini, göğüs kanseri hastası olduğunu ve ışın tedavisi gördüğünü belirterek, "7 hafta tedavi göreceğim. 4 haftası geçti. Sağ olsunlar, yatacak yerimiz var ama birçok ihtiyacımız eksik. Klima ve alafranga tuvalet yok. Umarım hayırseverler eksikleri tamamlarlar" dedi. Eşi sezaryenle doğum yapan Abdullah Köşken ise Adıyaman'dan geldiklerini belirterek, "Ben hasta değilim ama burada hasta olan ve kalanlar, kurallar gereği 07.00'de odayı boşaltıyorlar ve 20.00'de odalarına dönebiliyorlar. Böyle olunca, buranın bir dinlenme yeri olmasının anlamı kalmıyor. Çünkü gündüz kanepelerde yatmak zorunda kalıyorlar.  Adana  sıcağında klima yok. Konaklayanlar burada rahat değiller. Yapılan çok güzel bir hizmet, ama hayırseverler eksikleri tamamlasalar daha iyi olur" diye konuştu.

Şefkat Evi'nin sorumlusu Seyfullah Bulut ise uzaktan gelen hasta yakınlarının konaklaması amacıyla yapılan Şefkat Evi'nin yatalak hastalara hizmet vermeye başladığını belirterek, "Gece hastalara bir şey olsa müdahale etme ya da hastaneye götürme imkanımız yok. Hasta yakınlarına hizmet vermemiz gerekirken, kapasitemizin üzerindeki dolulukla hastalara hizmet etmeye çalışıyoruz" dedi.
AA


Geri Dön