06 / 05 / 2024

Hastanelerde dört branşta randevu sorunu devam ediyor!

Hastanelerde dört branşta randevu sorunu devam ediyor!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, cildiye, plastik cerrahi, göz ve Kulak Burun Boğaz (KBB) gibi branşlarda randevu sorununun kısmen devam ettiğini belirterek çözüm aradıklarını söyledi.



Bir süredir hastanelerde devam eden randevu problemine Bakan el koydu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nde (MHRS) yaşanan randevu problemlerinin çözümü için yeni uygulamaların başlatıldığını söyledi.

Koca, bunların belli bir oranda sonuç verdiğini belirtirken, "MHRS randevularıyla ilgili özellikle bazı branşlarda problemlerimiz hala devam ediyor" dedi.

Sağlık bakanı Koca konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Cildiye, plastik cerrahi, göz ve Kulak Burun Boğaz (KBB) gibi branşlarda yer yer problemler oluyor. Bunu yeri geldiğinde mesai sonrası uygulamalar, yeri geldiğinde hekim takviyesi yaparak çözmek istiyoruz. Vatandaşların mağduriyetlerini en kısa sürede çözmüş olacağız."

RAPOR İÇİN YENİ ÇÖZÜM

Dunya.com’da yer alan habere göre yaşlıların kendilerinden sorumlu bir hekime emanet edileceği Sağlıklı Yaş Alma Merkezleri'nin (YAŞAM) sayılarını artırdıklarını vurgulayan Koca, uygulamaya 80 yaş üzerindeki bireylerle başlandığını ama gelecek süreçte 65 yaş üstüne de hizmet verilmesinin amaçlandığını ifade etti.

Hekim, hemşire, tıbbi sekreter ve teknikerin görev yaptığı bu merkezlerde hastalara evlerinde ziyaret yapılacağını, bazı rapor, reçete gibi işlemlerinin de hastaneye gitmelerine gerek olmadan uzaktan online olarak çözüleceğini belirten Koca, böylece hastaların hastaneye gitmesine gerek olmadan bazı işlemlerinin online sistemle yapılmasına imkan sağlayacak "Telemedicine" uygulamasını başlatacaklarını söyledi.

Bakan Koca, "Telemedicine sistemini hem aile hekimliklerinde hem de hastanelerdeki poliklinik süreçlerinde devreye sokmayı hedefliyoruz. Sistem öncelikle Sağlıklı Yaş Alma Merkezlerimizde ilk kez başlatılacak" açıklamasını yaptı.

Hastanelerde dört branşta randevu sorunu devam ediyor!

HASTANEYE GİTMEYE GEREK KALMAYACAK

Koca, uzaktan sağlık hizmeti Telemedicine gibi sağlık hizmetleriyle de özellikle kronik hasta grubunun bazı işlemlerini hastaneye gitmelerine gerek kalmadan yapmayı amaçladıklarını belirtti.

Koca şunları söyledi: "Kronik hastalar grubunda toplamda yüzde 22 oranındaki hastamız, rapor, reçete veya tetkik için hastanelere gitmek zorunda kalıyor. O müracaatları hastaneye gelmelerine gerek olmadan, online olarak çözmemiz mümkün olacak. Böylece bu noktalarda oluşan hasta yükünü daha da azaltarak MHRS problemini biraz daha azaltmak istiyoruz."


 


Geri Dön