Kent Haberleri

Hatay halkının konut talebi Meclis gündemine taşındı!

28. Dönem Gelecek Partisi Antalya Milletvekili Prof. Dr. Serap Yazıcı Özbudun, Hatay halkının konut talebini meclis gündemine taşıdı.

28. Dönem Gelecek Partisi Antalya Milletvekili Prof. Dr. Serap Yazıcı Özbudun, Hatay Halkının konut ihtiyacının giderilmesi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Aktarılan detaylara göre TBMM Genel Kurulunda gündem dışı konuşmaların gerçekleştirildiği oturumda, Gelecek Partisi Antalya Milletvekili Prof. Dr. Serap Yazıcı Özbudun, Hatay’ın konut ihtiyacı konusunu Meclis gündeme taşıdı. Antakya gazetesinde yer alan habere göre Prof. Dr. Serap Yazıcı Özbudun konuşmasında Antalya halkına sevgi ve selamlarını ilettikten sonra, Antakya ve Hatay halkının kendisine ilettiği özel talepleri açıkladı.

Prof. Dr. Serap Yazıcı Özbudun açıklamasında “Anayasamızın 80. maddesi gereğince milletvekilleri seçildikleri bölgenin değil, tüm milletin temsilcisidir. Bu bağlamda da Hatay halkının yaşamış olduğu hayati sorunları ifade etmek üzere söz aldım. Hatay’da 150 bin konutun bir yıl içinde inşa edilmesi vaat edilmişti. Fakat orta hasarlı yapıların yıkılması halinde söz konusu bu sayının yetersiz kalacağı açıktır. Ayrıca, iş yerleri ve kamu binalarının yeniden inşası da göz önüne alındığı zaman çok daha büyük bir inşaat projesinin yürürlüğe girmesi gerekiyor. Şu anda Antakya’da 170 bin kişi konteynerlerde yaşıyor ve 150 bin konutun inşası için 150 bin kişilik bir iş gücüne ihtiyaç vardır. Bu da konteyner kapasitesinin en az iki katına çıkarılması gerektiği anlamı taşıyor” diye konuştu.

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen 6 Şubat tarihindeki depremlerden sonra Antakya halkının büyük bir keder yaşadığını dile getiren Prof. Dr. Serap Yazıcı Özbudun, “Yaşamını yitiren yakınlarını bulabilenler şanslı sayılabilir. Fakat bir kısmı dua edecekleri ve ziyaret edecekleri mezar taşından bile yoksun. Bu kederli halkın insanca yaşama standartlarına kavuşturulması oldukça önemli. Hükümet yetkililerinin işlerinin kolay olmadığını biliyorum fakat Antakya halkıyla dürüst, samimi ve katılımcı bir süreç yürütülürse, bu projelerin daha kolay hayata geçirileceğine inanıyorlar. Halkın talepleri, kendileriyle samimi bir diyalog kurulması ve ihtiyaçlarının objektif bir şekilde  tespit edilmesidir. Hep beraber şehrin inşasını gayretle yerine getirmeliyiz,” dedi.

Prof. Dr. Serap Yazıcı Özbudun açıklamasında ayrıca, Antakya’da kadınların özel sorunları olduğunu ve bu sorunların çözümü için ciddi bir kadın hareketinin çaba sarf ettiğini dile getirerek, “Kadınlara da özel bir el uzatmamız gerektiğini düşünüyorum,” diye konuştu.

Açıklamasında Hatay’ın konut ihtiyacının giderilmesi konusunda atılacak adımların bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Serap Yazıcı Özbudun milletvekillerini bu sorunun çözümüne katkıda bulunmaya davet etti.

Emlak piyasasının önü konut kredisi faizlerinin ve mevduat faizlerinin düşmesiyle açılabilir!

Konut açığı sorununa çözüm: İnşaat sektörünün öncüleri sosyal konut yapmalı!

Barınma krizine karşı uzman isimden 3 tavsiye! Kira yardımı, vergi teşvikleri ve konut arzını artırıcı politikalar!