01 / 05 / 2024

Hatay Havalimanı’nın açılışında geri sayım başladı! Hatay Havalimanı uçuşlara ne zaman açılıyor?

Hatay Havalimanı’nın açılışında geri sayım başladı! Hatay Havalimanı uçuşlara ne zaman açılıyor?

Hafta başında peş peşe yaşanan depremlerden ağır hasarlar alarak uçuşlara kapatılan Hatay Havalimanı’nda onarım çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. İGA’dan yapılan yazılı açıklamalarda, bu çalışmalarda sona gelindiği belirtildi.



Kahramanmaraş’ın Pazarçık ilçesinde 6 Şubat Pazartesi günü peş peşe yaşanan ve toplam 10 şehrimizi etkileyen deprem felaketleri Hatay Havalimanı’nda da hasara yol açmıştı. Bölgede yaşanan deprem felaketinin ardından ağır hasar gören ve kullanılmaza hale gelen Hatay Havalimanı’nın onarım çalışmalarında sona gelindiği belirtilirken, 12 Şubat Pazar günü itibariyle uçuşlara açılması bekleniyor.

Hatay Havalimanı’nın açılışında geri sayım başladı! Hatay Havalimanı uçuşlara ne zaman açılıyor?

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, İGA İstanbul Havalimanı ekipleri tarafından yürütülen Hatay Havalimanı pisti onarım çalışmalarında sona yaklaşıldığı bildirildi. Bölgede yaşanan deprem felaketlerinde ağır bir şekilde hasar gören ve kullanılamayacak duruma gelen havalimanının 24 saat içinde hizmete açılarak, afet bölgesi için bir yaşam koridoruna dönüşmesi bekleniyor.

ONARIM ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Hatay Havalimanı, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki deprem felaketlerinde ağır hasar almış ve bu hasarlar nedeniyle kullanılamaz hale gelmişti. İGA tarafından yapılan yazılı açıklamada, hasarlar nedeniyle tüm uçuşların durdurulduğu Hatay Havalimanı pistindeki tahribatın, bölgeye hızla intikal eden İGA ekiplerinin zamanla da yarışarak 72 saat gibi kısa bir zamanda itina ile aralıksız bir şekilde onarım çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.  

Hatay Havalimanı ne zaman uçuşlara açılacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön