30 / 04 / 2024

Hatay semt şenliği başladı!

Hatay semt şenliği başladı!

Karabağlar Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen Hatay Semt Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. İki gün sürecek şenlikte gün boyu resim sergileri, konserler, müzik dinletileri ve söyleşiler yer alacak.




Karabağlar Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen Hatay Semt Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. İki gün sürecek şenlikte gün boyu resim sergileri, konserler, müzik dinletileri ve söyleşiler yer alacak. Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu etkinliklerin ilçenin diğer semtlerinde de gerçekleştirileceğini ve geleneksel hale getirileceğini söyledi. Selvitopu ayrıca, Karabağlar'da üç kültür merkezi yapılacağını belirtti. Karabağlar Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Hatay Semt Şenliği Sevgi Yolu ve Engelliler Parkı'ndaki etkinliklerle başladı. Kortejle başlayan etkinlikte Hatay'daki okullarda öğrenim gören öğrencilerin "Düşlerimdeki Hatay" resim sergisi, Hatay Sarı Zeybek Müzik Grubu'nun "Ezgilerimiz Bizden Size" müzik dinletisi ve akşam şiir dinletileri ile gazeteci-yazar Bekir Yurdakul'un "Semtin Tanıkları" söyleşileri yer aldı.


3 kültür merkezi yapılacak 

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, bu etkinliklerin birçok semtte gerçekleştirileceğini ve geleneksel hale geleceğini söyledi. Hatay, Poligon ve Üçkuyular bölgelerinde kültür merkezlerinin eksik olduğuna dikkat çeken Selvitopu, ilçeye 3 kültür merkezi yapılacağını söyledi. Selvitopu "İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 3 tane kültür merkezinin temeli atacağız. Birisi itfaiye'nin yanında, şu an projelendiriliyor. 8 katlı bir merkez. Birçok sanat dalı ve kursu orada gerçekleşecek. İkincisi, İZSU Yeşilyurt yanı. Altı otopark, üstü nikah ve kültür merkezi ve önünde küçük de bir meydan olacak. Üçüncüsü ise Mimkent'te olacak. Bunlar projeleri hazır olan yerlerimiz. Hedefimiz en kısa sürede bu merkezleri halkın hizmetine sunmak" dedi.


Yeni Asır


Geri Dön