06 / 05 / 2024

Hatay Uzunbay Mahallesi'nin imar planı yenileniyor!

Hatay Uzunbay Mahallesi'nin imar planı yenileniyor!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, 13 Mart Pazar günü Uzunbağ Mahallesi'ne giderek yöre sakinleriyle bir araya geldi.



Uzunbağ Mahallesi'nde halkla bir araya gelen ve  birer konuşma yapan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Uzunbağ Mahallesi'nde çok önceden yapılmış imar uygulamaları ile ilgili bir dava süreci yaşandığını, mahkeme kararıyla da imar planı iptali yaşandığını ifade ederek, Çay'ın böldüğü batı tarafı Turizm bölgesi, öbür tarafın ise Büyükşehir Belediyesi'nin alanında olduğunu belirttiler.


Büyükşehir Belediyesi alanında bulunan kısımla ilgili çalışma başlatıldığı, Turizm bölgesinde kalan kısımla ilgili de Samandağ Belediyesi'nin bir çalışma başlattığı dile getirildi


Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir'in açıklamalarına göre, Bakanlıkla ilgili yazışmalar yapılırken, Büyükşehir ve Samandağ Belediyesi de eş zamanlı olarak planları düzenleyip yeni bir imar planı oluşturmak üzere hummalı bir çalışma başlattı. Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Uzunbağ halkının mağdur olmaması için çalıştıklarını sözlerine ekledi.       


Antakya Gazetesi


Geri Dön