29 / 04 / 2024

Hatay’da depremin bilançosu çok ağır: 1700 işletme yıkıldı, sanayi yok oldu!

Hatay’da depremin bilançosu çok ağır: 1700 işletme yıkıldı, sanayi yok oldu!

Kahramanmaraş depremlerinin ardından önemli ölçüde yıkıma uğrayan Hatay, dün meydana gelen iki depremle birlikte yeniden büyük hasarlar aldı. Şehirde küçük sanayi işletmeleri büyük bir bölümü yıkılırken, çalışanlar da daha güvenli şehirlere göç ediyor.



Kahramanmaraş depremlerinin ağır hasarlar alan Hatay’da çok sayıda binanın yanı sıra işyerleri de büyük yıkıma uğradı. 2 bin civarındaki küçük sanayi işletmesinden bin 700’ünün yıkılmış durumda olduğu belirtilirken, sanayiciler şehirdeki barınma sorunları nedeniyle personel bulmakta sıkıntı yaşanacağına dikkat çekti.

Hatay’da depremin bilançosu çok ağır: 1700 işletme yıkıldı, sanayi yok oldu!

Kahramanmaraş’ın Pazarçık ve Elbistan ilçelerinde 6 Şubat Pazartesi günü yaşanan depremlerden en fazla etkilenen şehirlerden birisi de Hatay oldu. Çok sayıda bina yıkılırken, binlerce insan da enkaz altında kaldı. Dünya Gazetesi'nin internet sitesinde yer alan habere göre, depremin bedelini çok ağır bir fatura ile ödeyen şehirde, küçük sanayi işletmeleri de ağır hasar aldı. Tarih ve gastronominin merkezi olarak bilinen Hatay, ayrıca ayakkabı, demir-çelik, tarım ve turizm sektörler ile öne çıkıyor. Şiddetli depremler sonucu ağır yıkımların yaşandığı Hatay’da dağ yamacına kurulmuş olan Organize Sanayi Bölgesi’nin çok yüksek zarar görmediği, ancak yan sanayinin adeta yok olduğu belirtildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön