16 / 05 / 2024

Hatay’da depremin bilançosu çok ağır: 1700 işletme yıkıldı, sanayi yok oldu!

Hatay’da depremin bilançosu çok ağır: 1700 işletme yıkıldı, sanayi yok oldu!

Kahramanmaraş depremlerinin ardından önemli ölçüde yıkıma uğrayan Hatay, dün meydana gelen iki depremle birlikte yeniden büyük hasarlar aldı. Şehirde küçük sanayi işletmeleri büyük bir bölümü yıkılırken, çalışanlar da daha güvenli şehirlere göç ediyor.



HATAY YİNE SALLANDI

Öte yandan Hatay dün akşam saatlerinde 6,4 ve 5,8 büyüklüğündeki depremler ile yeniden sallanırken, şehirde ağır hasarlı çok sayıda binanın yıkıldığı belirtildi. Son yaşanan depremlerin ardından ise Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür’ün yaptığı açıklamalar yeniden gündem oldu. Görür, Kahramanmaraş'ta peşe peşe yaşanan depremlerin ardından yaptığı açıklamalarda, Hatay'ın ölü fay kesimlerinde bir stres transferinin olabileceğin ve o bölgeye bir yük geldiğini düşündüğünü ifade etmişti.

NACİ GÖRÜR UYARMIŞTI

Kahramanmaraş depremlerinden sonra Hatay ve  Adana  yöresinin daha hassas hale geldiğine işaret eden Görür, “Adana havzasında Doğu Anadolu fay kuşağının devamı olarak düşünülen irili ufaklı faylar bulunmakta. Bu nedenle Hatay'ın ölü fay kesimlerinde bir stres transferi olabilir. Oralara bir yük geldiğini düşünüyorum” diye konuşmuştu.

Doğu Anadolu fayının enerjisini boşalttığını ve azalttığını söyleyen Görür, uzun dönem bu bölgede büyük depremlerin meydana gelmeyeceğini ancak Hatay ve Adana bölgesinde dikkatli olunması gerektiğinin altını çizmişti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön