28 / 04 / 2024

Hatice Kolçak: Kuru tutarak enflasyonun yıl sonu hedefine ulaşması mümkün mü? İşte hayaller ve gerçekler...

Hatice Kolçak: Kuru tutarak enflasyonun yıl sonu hedefine ulaşması mümkün mü? İşte hayaller ve gerçekler...

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan bugün 2024 yıl sonu enflasyon beklentisini açıkladı. Beklentiyi değiştirmeyen Karahan mücadeleye devam edeceklerini açıkladı. Açıklamanın ardından Hatice Kolçak Kuru tutarak enflasyonun yıl sonu hedefine ulaşmasının mümkün olup olmayacağını sordu.



Merkez Bankası tarafından bugün yıl sonu enflasyon beklentisi açıklandı. Beklentiyi değiştirmeyen Karahan, yüzde 36 seviyesinde sabit tuttu. Açıklamanın ardından ekonomist Hatice Kolçak Sosyal Medya hesabı X'ten ''Gerçekten ek faiz artışı yapmadan kuru tutarak enflasyonu yıl sonu hedefine götürebilecek miyiz? Mümkün mü?'' sorusunu sorarak en son açıklamasını ''hayaller ve gerçekler'' diyerek sonlandırdı. Kolçak'ın paylaşımının altına ise vatandaşlardan yorum geldi. İşte o açıklama ve gelen yorumlar...

Hatice Kolçak @haticekolcak
Gerçekten ek faiz artışı yapmadan kuru tutarak enflasyonu yıl sonu hedefine götürebilecek miyiz? 
Mümkün mü? 
Sıcak para oluk oluk akacak beklentisi tutar mı? Rezervler dövizle dolar mı?
Hayaller ve gerçekler..


Hatice Kolçak @haticekolcak: Çiçekler böcekler bahar gelmiş haberimiz yok

ghost @sceylanlar: Kağıt üzerinde neler yaparız hocam hayal gücünü çalıştırdımı iş tmm 

Hatice Kolçak @haticekolcak: Mevsim her daim baharmış:)

selim bey @kurnali9011: M para arzı sürekli artıyor. 15 tr. Borçta artiyor enflasyon geri dururmu. Dövizde tabi. Yarış başladı.

Halid Yilmaz @HalidYilmaz6: Hayaller hayal gerçekler acıdır varlık fonu 500 milyon dolar borclanmis geçen hafta 2 milyar dolar piyasaya merkez para sürmüş.

murat koc @muratko49175613:  Bu şuna benziyor. Cambazı ip üstünde korunaksız tutmaya çalışmak gibi. Yabancı yok, bir türlü gelmedi. Faiz kapısı da kapalı değil; enflasyon süreçlerine göre aralık bırakmayı da konuşma bütünlüğü içinde eklendi.

@Yusuf_Berke2001: Birileri enflasyon ateşine habire odun atıyor. Soğuması imkansız.

Merkez Bankası resmen açıkladı! Yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 36 seviyesinde sabit kaldı!

Aile bütçelerinde kira, faturalar ve gıdanın ağırlığı düştü mü? Vatandaşlar tepkili!

Borsada kaybetmek isteyenler bunları yapın!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön