Ekonomi

Havalimanında tek bir gofretin fiyatı dudak uçuklattı!

İddialara göre İstanbul Havalima'nın bir adet gofretin 56 TL'den satılması, duyanları büyük şaşkınlığa uğrattı. Normal marketlere göre daha yüksek fiyatla satış yaptığı bilinen havalimanında satılan bir gofretin fiyatı bu sefer çok yüksek seviyelere çıktı

Havalimanında satıldığı iddia edilen bir adet gofret, sosyal medyada gündem oldu. Normal marketlere göre daha yüksek fiyatla satış yaptığı bilinen havalimanında satılan bir gofretin fiyatı bu sefer çok yüksek seviyelere çıktı.

56 TL'DEN SATMAYA ÇALIŞIYORLAR

Marketlerde normali 3-4 TL olan bir gofretin havalimanında 56 TL'den satışa çıkarıldığı iddiası, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Vatandaşlar, gofretin fiyatına tepki gösterdi.

 

TÜRKİYE'DE ENFLASYON GRAFİĞİ

Tüketici enflasyonu 1998 yılından beri kaydedilen en yüksek veri olurken, üretici enflasyonu da 1995'ten bu yana en yüksek seviyesini gördü.

Üretici enflasyonu yüzde 132,16 olarak kaydedildi.

Bu verilerin ardından yıllık tüketici enflasyonu ile üretici enflasyonu arasındaki makas 58,7 puan ile rekor seviyeye yükseldi.

Merkez Bankası'nın politika faizi ile yıllık tüketici enflasyonu arasındaki fark da 59,5 puan ile yeni rekora ulaştı.

Üretici fiyatlarına bakıldığında yıllık en yüksek artış elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirmede görüldü.

Bu grupta yüzde 360,30 artış yaşanırken ham petrol ve doğal gaz yüzde 250,13, kok ve rafine petrol ürünleri yüzde 246,09 ile endekslerin en fazla arttığı alt sektörler oldu.

Bloomberg HT'nin haberine göre Türkiye dünyanın en büyük 20 ekonomisinde açık ara en yüksek enflasyona sahip ülke oldu.

Türkiye'nin ardından ikinci sırada yüzde 51,27 ile uzun süre ekonomik kriz ile mücadele eden Arjantin geldi.

Bloomberg HT Araştırma Birimi'nin düzenlediği enflasyon anketine göre 21 kurumun medyan beklentisi Mayıs ayında tüketici enflasyonunun aylık yüzde 4,6; yıllık yüzde 76,2 seviyesinde artacağı yönündeydi.

Enflasyon açısından öncü göstergeler olarak kabul edilen Türk-İş Ankara gıda enflasyonu ve İTO (İstanbul Ticaret Odası) İstanbul perakende fiyatlar endeksi Mayıs ayında enflasyonda yükselişin sürdüğüne işaret etmişti.

Türk-İş gıda enflasyonu yıllık bazda Mayıs'ta yüzde 107 olarak kaydedildi.

İstanbul'da ise perakende fiyatlar Mayıs ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 87,35 artış kaydetti.