07 / 05 / 2024

Hayalindeki projeyi yaptı, 7 ayda 1200 konut sattı!

Hayalindeki projeyi yaptı, 7 ayda 1200 konut sattı!

Batışehir satış ofisine gelenlerin yüzde 25'inin o gün daire aldığını söyleyen Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, bu dev projede yer alan otel için görüştükleri İspanyol firmanın anlaşma sağlanırsa ilk kez Türkiye'ye gelecek olduğunu açıkladı



 

Kabadayı, “Piyasadaki durgunluk bize yansımadı” dedi.

Bağcılar Basın Ekspres Yolu üzerinde hayata geçirdiği 3 bin 123 konutluk Batışehir projesiyle ses getiren Ege Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, “Batışehir zaten herkesin hayal edebileceği bir proje. O da bize nasip oldu. Yaptığımız diğer projeler gibi bunun üzerinde de konuşuluyor ve bölgeye değer katıyor. Bunun geri dönüşünü almak bizi mutlu ediyor” dedi. Ortalama günde 50 kişinin Batışehir'in satış ofisine geldiğini söyleyen Kabadayı, “Gelenlerin yüzde 25’i hemen alım yapıyor. Bir bölümü ise birkaç ay sonra alıyor” dedi.

Sektörün 2012 yılında başında yaşadığı durgunluğun kendilerine pek yansımadığını söyleyen Kabadayı, “818 bin metrekare kapalı alanı olan Batışehir projesinde Eylül ayında lansmana çıktık. Ancak daha Eylül’e gelmeden Ağustos ayında 800 talep geldi. Böyle olunca lansmanda birinci ve ikinci etabı bir arada toplam 2 bin konutun satışım ortaya koyduk. Şu anda 1200 tane konut satılmış durumda. Bu satışta birinci etap yüzde 87’lerde, ikinci etapta ise yüzde 50’lerde. Çünkü lokasyonu iyi, havalimanı ve şehrin merkezi olan tarihi yarımadaya çok yakın” dedi.

AVRUPA’DAN KONUT İSTEYEN BİZE BAKMADAN ALMIYOR

Kabadayı, Nisan ayının başında 330 konutta 6 katlı binalardan oluşan yatay konseptli kısmı satışa çıkardıklarını söyledi. Projenin büyüklüğü itibariyle herkesin ihtiyacı duyduğu evi bulabildiği bir proje olduğunu aktaran Kabadayı', “Avrupa yakasında konut alma talebi olan bir tüketici Batışehir’i görmeden de gitmiyor” dedi. Tüketici anketinin sonuçlarına göre Batışehir’i yaptıklarını anlatan Kabadayı şöyle konuştu: “Tüketici farklı yapı istiyordu. Bu yüzden birbirini tekrar etmeyen bir konut projesi yaptık. Ayrıca tüketici lokasyona, bulunduğu yerde maksimum fonsiyonu sağlamaya önem veriyordu. Bizim projemizde havalimanı ve Maslak’a çok yakın. Okulundan konutuna, rezidanstan otele, alışveriş caddesinden, sosyal alanlara kadar her türlü fonksiyonu ortaya koyduk. Böylece her türlü ihtiyacım giderebilecek.”

Okulu ise ilkokuldan başlayıp, orta ve liseye kadar gidecek şekilde projelendirdiklerini aktaran Kabadayı şöyle konuştu: “Okul yaklaşık 800 öğrenci kapasiteli olacak. Şu anda okul binasıyla ilgili teklifleri topluyoruz. 20 Nisan’a kadar teklif alma süresi var. Bundan 20-25 gün sonrada okulun işletmeci firması belli olacak.”

PROJELERİMİZİ ŞEHRİN İKİ MERKEZİNDE YAPIYORUZ

Otelle ilgili de görüşmelerin sürdüğünü kaydeden İnanç Kabadayı, 4 ya da 5 yıldızlı şehir oteli olarak planladıkları yaklaşık 200 odalı otel için yerli ve yabancı grupların ilgili olduğunu ifade etti. Kabadayı, okulun işletmecisi belli olduktan sonra otelle ilgili resmi görüşmelerin de başlayacağını belirtti. Şu anda görüştükleri bir grubun anlaşma sağlanırsa Türkiye’ye ilk defa geleceğini anlatan Kabadayı, “İspanya merkezli bu grup. Orjini ABD ve şehir otelleri işletiyor” dedi. İstanbul’da Bağcılar’da Basın Ekspres Yolu ve Kartal’ın şehrin yeni iki merkezi olarak planlandığım kaydeden Kabadayı, “Bizde tüketicinin pirim potansiyeli ve bölgenin gelişeceğini düşünerek firma olarak projelerimizi ağırlıkla bu iki bölgede yoğunlaştırmış bulunuyoruz” dedi. Şu anda Batışehir’de ilk alanların yüzde 40 oranında pirim kazandığım söyleyen Kabadayı, “2bin 400 TL ile 2 bin 500 TL’ye satışa çıkmıştık. Şu anda 3 bin 200 TL’lere kadar geldi. Daha da potansiyel var” dedi.

Ege Yapı olarak alıcılara kendi finansal sistemleri ödeme imkanı sunduklarını aktaran Kabadayı, alıcıların yüzde 85’nin bankalar vasıtasıyla yüzde 15’nin de kendi sundukları modelle ev aldıklarını kaydetti. Kabadayı, projeden ev alanların yüzde 60-70’nin oturmak için ev aldığını yüzde 30’nun ise yatırım amaçlı ev aldığım dile getirdi. Projenin ilk etabının 2013 yılının Temmuz ayında, tüm projenin ise 2014 yılı sonunda bitirileceğini aktaran İnanç Kabadayı, projenin bitimiyle bu bölgedeki fiyatların en az 4 bin TL bandına oturacağını belirtti.

Batışehir ismine de değinen Kabadayı,

“Öyle bir isim verelim ki kendi ismiyle anılsın istedik. 15 bin kişinin yaşayacağı kendi içinde bir kasaba olacak. Dolayısıyla kendi içinde bir marka olacak. Kendi bulunduğu bölgeye ismiyle yerleşsin. Bu hedef şu ana kadar güzel bir şekilde tuttu. Tarifler verilirken artık bize göre veriliyor” dedi.

1 MİLYAR 400 MİLYON TL’LİK PROJELERİ YÖNETİYORUZ

Şu anda 1 milyar 400 milyon TL’lik proje yönettiklerini belirten İnanç Kabadayı “İstanbul dışından da çok fazla projelerinden ev alanlar olduğunu dile getirerek, “Şu anda aşağı yukarı alanların yüzde 10’de İstanbul dışından. Çünkü havalimanına yakınlık büyük bir avantaj sağlıyor” diye konuştu.

Gayrimenkul gelecek 10 yıl içinde daha da fazla ivme kazanacağını belirten Kabadayı, “Özellikle merkezi lokasyondaki satı almaların çok önemli olduğuna vurgu yaparak şöyle konuştu: “Çünkü şehir merkezinin dışında bir ürün alırken onun ne kadar pirim yapıp yapmayacağını bilmiyorum Ama şehir merkezi her zaman pirim vadeden yerlerdir. Çünkü 2008’deki. krize gayrimenkulde hafif gerileme olsa da şehrin merkezindeki yerlerde ise gayrimenkul her zaman tutundu. Son zamanlarda ise tekrar gayrimenkul fiyatları artmaya başladı. Önümüzdeki 10 yılda da gayrimenkulün y ne yukarı doğru ivme yapacağı kesin.” Kabadayı, bunda kentsel dönüşüm ve mütekabiliyet yasalarının ciddi oranda etkisini olacağını söyledi.

440 milyon TL’lik satış yaptı bu yılda 1000 konut satacak

Şuana kadar yapılan 1200 den fazla konutun satışından 440 milyon TL'lik gelir elde edildiğini ifade eden Kabadayı, projeden beklenen toplam hasılatın ise 1 milyar 325 TL olduğunu söyledi. Hedeflerinin bu rakamın çok yukarı çıkması olduğunu anlatan Kabadayı, su anda gelinen noktanın bunun çok daha yukarıya çıkacağını gösterdiğini belirtti. 2012 yılı içinde diğer projelerle birlikte bu yıl içinde 1000 konut satmayı amaçladıklarını söyledi. Kartal'da 168 konutluk İztower projelerinin devam ettiğini, bir hafta içinde projenin satışa çıkacağını aktararak su bilgiyi verdi: "Kaba inşaatı bitti. Yılın sonunda teslim edecek. Ayrıca yılın üçüncü çeyreğinde Kartal'da içinde ofis ve rezidans olan karma bir projeye başlayacağız. Yine Beylerbeyi'nde butik bir proje olacak. Burada imarla ilgili konuların hal edilmesini bekliyoruz, Kartal'da Titanik Otel'in yanında yine 4 bloktan oluşan İspark diye ofis projemiz var."

BatıŞehir

Stüdyo   87.14-129.68M2     292 Bin TL-316 Bin TL

1+1':    73.61-91.57M2 252 Bin TL-310 Bin TL

2+1  96.57-187.34M2     367 Bin TL-569 Bin TL

3+1  144.83-235.3 İM2   449Bin TL-607 Bin TL

4+1  198.11-222.58 728 Bin TL-755 Bin TL

Dublex   145.69-407.36M2    650 Bin TL-1 milyon 33 Bin TL

Kartal projesi eylülde satısa çıkacak

Kartal metroya yakın Suudi Arabistan merkezli ortağımızla geliştireceğimiz içinde ofis rezidans ve ticari alanlardan oluşan karma projenin ses getireceğine inanıyoruz. Arsa onlara ait bizde burada geliştirici olarak yer alacağız. Bu Körfezi! grupla birlikte attığımız ilk adım olacak. 35 katlı 40 bin metrekarelik bir proje. Konsept dizayn üzerine çalışıyoruz. Ancak bu grupla ileride daha büyük isler yapmayı düşünüyoruz. Eylül ayında ise ham ruhsatları almayı hem de lansmana çıkmayı hedefliyoruz." Tanrıverdi grubu için Beşiktaş'ta ve Samsun otel insa ettiklerini aktaran İnanç Kabadayı, Irak'ın Basra bölgesinde terminal binası ve ucak hangarları gibi taahhüt işleri yaptıklarını kaydetti.

Leyla İlhan / DÜNYA


Geri Dön