02 / 05 / 2024

Hayat Holding, 13'üncü fabrikasını Tataristan'da açtı!

Hayat Holding, 13'üncü fabrikasını Tataristan'da açtı!

Kastamonu Entegre Ağaç Sanayi'ni bünyesinde bulunduran Hayat Holding, 13'üncü fabrikasını Tataristan'ın Alabuga Serbest Ekonomik Bölgesi'nde faaliyete geçirdi. 260 milyon dolara mal olan tesis, 2 bin 500 kişiye istihdam ağlayacak...



Yurtdışı yatırımlarına hız veren Hayat Holding, 13'üncü fabrikasını Tataristan'da açtı. 260 milyon $'a mal olan tesis, 2 bin 500 kişiye istihdam ağlayacak.


Kastamonu Entegre Ağaç Sanayi'ni bünyesinde bulunduran Hayat Holding, 13'üncü fabrikasını Tataristan'ın Alabuga Serbest Ekonomik Bölgesi'nde faaliyete geçirdi. 260 milyon dolarlık yatırımla 2 yılda tamamlanan fabrika, Avrupa ve Rusya'nın en büyük ahşap levha üretim merkezi oldu. Yıllık 565 bin metreküp MDF ve 20 milyon metrekare laminat parke üretiminin yapılacağı fabrika, şirketin Rusya'da planladığı 6 üretim tesisinin ilki olma özelliğini taşıyor. Ağaç ve orman ürünleri sektöründe, yurtdışında yatırım yapan tek Türk şirket olan Kastamonu Entegre'nin, Tataristan yatırımı 2 bin 500 kişiye istihdam sağlayacak. Hayat Holding Ağaç Grubu Başkanı ve CEO'su Haluk Yıldız, 71 ülkede rekabetin içerisinde yer alan ürünleriyle, sektördeki ihracatın üçte birinden fazlasını gerçekleştirdikleri bilgisini verdi. Yıldız, Romanya, Bulgaristan, Bosna Hersek ve Rusya olmak üzere 4 fabrikanın işletmeye alındığını belirterek, önümüzdeki 5 yıl içinde 6 yeni fabrikayı daha işletmeye açacaklarını kaydetti. Yıldız "Dünyada ilk 5 üretici arasında kalıcı bir yer edinmek istiyoruz" dedi. 


EKONOMİK İLİŞKİLERİ GÜÇLENDİRECEK

Fabrikanın açılışı, Hayat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Kigılı'nın ev sahipliğinde, Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Nurgaliyeviç Minnihanov ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun katılımıyla gerçekleşti. Tataristan Cumhurbaşkanı Minnihanov, Hayat Holding'in yatırımının Rusya, Türkiye ve Tataristan ilişkilerine ekonomik olarak katkı sağlayacağını belirtti.


Gülcan Demirci/ Sabah 


Geri Dön