Ekonomi

Hayat pahalılığı artınca grevlerin sayısı bir bir arttı! Herkes sokaklara döküldü!

Rusya'nın Ukrayna'da başlattığı savaşın etkileri tüm Avrupa’yı sardı. Hayat pahalılığı yüzünden grevler bir bir artmaya başladı. İşte detaylar!Ülkeler grevler ile boğuşuyor

Rusya'nın Ukrayna'da başlattığı savaştan sonra Avrupa'da ve tüm dünyada artan yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı nedeniyle İngiltere, Almanya, İspanya ve Hollanda’da çeşitli sektör çalışanları greve götürdü. Ülkeler grevler ile boğuşuyor.

İşte merak edilen detaylar!

Rusya’nın Ukrayna'ya açtığı savaş, 6. ayını geride bırakırken, savaşın etkileri Avrupa’da hissedilmeye devam ediyor. Enerji alanında Rusya'ya ciddi oranda bağımlı olan Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler, Moskova yönetimine yönelik 7 yaptırım paketini ortaya çıkarmaya başladı. Ama Rusya'yı cezalandırmak için yürürlüğe giren ambargolar, sadece bu ülkeyi değil tüm Avrupa'yı da ekonomik çıkmaza sürükledi.

Avrupa genelinde rekor seviyelere yükselen enflasyon, önlenemeyen pahalılık, buna karşı çalışanların ücretlerinde istenen düzeyde artışların yapılamamış olması, birçok ülkedeki emekçilerin grev kararı almasına neden oldu.

İNGİLTERE’DE GREV DALGASI YAYILIYOR!

İngiltere'de artan enflasyonla birlikte çalışanların gelirlerinin erimesi ve enflasyonun altında teklif edilen maaş zamları nedeniyle son haftalarda farklı sektörlerde işçi sendikaları toplu grev kararları alınmaya başlandı. Maaş zammı konusundaki anlaşmazlıkların dışında işçiler, çalışma koşullarının ve emeklilik haklarının da iyileştirilmesi talebinde de bulunuyor. İş bırakma kararı alanlar arasında metro çalışanları, otobüs şoförleri ve UBER sürücüleri, öğretmenler, liman işçileri, ceza avukatları, sağlık çalışanları, temizlik işçileri, havacılık ve posta servisi gibi pek çok alandaki çalışanlara sıçradı.

Şu anda da İngiltere'nin yük taşımacılığındaki en önemli limanlarından olan Felixstowe'un yaklaşık 1900 çalışanı ile İskoçya'nın başkenti Edinburgh'da temizlik işçilerinin grevleri devam ediyor.

ALMANYA’DA GREV 35 MİLYON EURO’YA MAL OLDU

Almanya'da tatil dönemine karşın 27 Temmuz ayında Verdi Sendikasının çağrısı üzerine Lufthansa şirketinde yer personeli, ücretlerde artış yapılması talebi ile uyarı grevine gitti. Ülkenin en önemli havalimanlarından olan Münih ve Frankfurt havalimanları grev nedeniyle kilitlendi. Grev nedeniyle 1000 üzerinde uçuş iptal edilirken, 134 bin yolcu da bu durumdan etkilendi. Yaklaşık 35 milyon Euroya mal olan grevden sonra Verdi Sendikası ile işveren anlaşmaya varılabilirdi.

TOKİ sosyal konut projelerinde aylık taksit ne kadar olacak? TOKİ sosyal konut aylık taksitler açıklandı mı?

Servis ücretleri 2022-2023 eğitim yılı ne kadar oldu? Servis ücretlerine ne kadar zam yapıldı?

MediaMarkt’tan yaptığınız alışverişlerde 2.500 TL’ye varan indirim! İşte kaçırmayacak indirimler!