25 / 08 / 2024

Hayat pahalılığı ortadireği ezdi geçti! Türkiye’de ailelerin üçte biri yoksulluk sınırının altında yaşıyor!

Hayat pahalılığı ortadireği ezdi geçti! Türkiye’de ailelerin üçte biri yoksulluk sınırının altında yaşıyor!

Yüksek enflasyon nedeniyle orta ve dargelirlinin çarşı pazardaki fiyat artışlarına yetişmesi çok zor. TÜİK’in bugün açıkladığı son veriler de özellikle orta gelirlerin yaşam standartlarındaki gerilemeyi açıkça ortaya koydu.



YÜZDE 56,7 KENDİ KONUTUNDA YAŞIYOR

TÜİK’in araştırmasında ailelerin mülkiyet durumları da incelendi. Konut mülkiyet durumları sorgulandığında bireylerin yüzde 56,7’sinin kendine ait konutta oturduğu, yüzde 27,2’sinin ise kiracı olduğu belirtildi. Lojmanda oturanların oranı ise yüzde 1,1 olarak belirlendi. Kendi konutunda oturmayıp kira ödemeyenlerin oranının ise yüzde 15,1 olarak gerçekleştiği kaydedildi.

ÜÇ KİŞİDEN BİRİ ISINAMIYOR

TÜİK’in gelir ve yaşam koşullarını ortaya koyan araştırması ile bireylerin barınma sorununun yanı sıra ısınma, çevresel sorunlar ve trafik ile ilgili ilişkileri de incelendi. Buna göre, bireylerin yüzde 33,61’inin geçen yıl konutunda izolasyondan dolayı ısınma sorunu yaşadığı ortaya çıktı. Araştırmada, bireylerin yüzde 33,57’sinin ise sızdıran çatı, nemli duvarlar, çürümüş pencere çerçevesi vb. sebeplerle sorun yaşadığı belirtilirken, yüzde 21,72’sinin ise yaşadığı trafik veya endüstrinin neden olduğu hava kirliliği, çevre kirliliği veya diğer çevresel sorunlara dikkat çekildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön