30 / 04 / 2024

Hayrabolu Belediye Meclisi Eylül toplantısında imar görüşüldü!

Hayrabolu Belediye Meclisi Eylül toplantısında imar görüşüldü!

Hayrabolu Belediye Meclisi Eylül ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Temmuz ayı olağanüstü toplantısına ait kesinleşen karar özeti tutanağının meclis umumi heyetine okunması ile düzenlenen şekli ile belediye meclisi bilgilendirildi.



Belediye Meclis üyelerinden Çetin Ezer Sebahattin Özgül ve Sedat Dereli'nin meclis başkanlığına vermiş oldukları ilgi dilekçelerinde mazeretlerini beyan etmeleri görüşüldü. 

Gündem harici İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nden alınan Çerkezmüsellim ile Şalgamlı Mahalleleri'ne 1/5000 ölçekli Nazım Plan ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planlarının İller Bankası aracılığı günümüz şartlarına göre revize edilmesine dair talebin meclis gündemine alınmasına gündem maddeleri görüşüldükten sonra müzakere edilmesine dair başkanlık teklifinin aynen kabulüne oybirliği ile karar verildi. 

6360 Sayılı Kanun gereği köyden mahalleye dönüşen ve Belediye mülkiyetinde bulunan (Buzağcı, B.Karakarlı, Cambazdere, Çıkrıkçı, Hedeyli, Kemaller, Kılıçlar, Kurtdere, Lahana, Soylu, Temrezli, Umurbey ve Yörgüç Mahallelerinde mezarlık olarak kullanılan yerlerin, 5393 sayılı Belediye Kanunun 75 / d fıkrası gereği Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine bedelsiz devrinin yapılmasının aynen kabulüne oybirliği ile karar verildi. Şehir İmar Planında bulunan ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi sorumluluğuna devri yapılan Hisar Mahallesi (Sadiye Kıyak Tuncelli Caddesi -Yıldırım Sokak ve Orhan Gazi Sokakjlarının birleştirilerek "Alpullu Caddesi Askeri Gazinodan Tekirdağ Caddesi Otobüs Terminaline kadar kısmının tamamının Sadiye Kıyak T uncelli caddesi isminin verilmesine, yine Kahya Mahallesi (Kumyol Sokak ve Orta Mahalle Sokak)'ların birleştirilerek "Tekirdağ Caddesi Ticaret Borsasından, Malkara Caddesi Minibüs Terminaline kadar olan kısmının tamamının Kumyol caddesi isminin verilmesinin aynen kabulüne oybirliği ile karar verildi. 

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nden alınan Çerkezmüsellim ile Şalgamlı Mahalleleri 1/5000 ölçekli Nazım Plan ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planlarının İller Bankası aracılığı günümüz şartlarına göre revize edilmesi ve bu hususta İller Bankasına yetki verilmesinin aynen kabulüne oybirliği ile karar verildi. 

Belediye meclisi Ekim ayında yapacağı toplantı günün 1 Ekim 2015 Perşembe günü saat 14:30 olarak belirlendiği bildirildi. 



Habertrak Gazetesi


Geri Dön