29 / 04 / 2024

Malkara Belediye Meclisi Eylül toplantısında imar görüşüldü!

Malkara Belediye Meclisi Eylül toplantısında imar görüşüldü!

Malkara Belediye Meclisi 5393 Sayılı Yasanın 20. Maddesine göre Eylül ayı Olağan Meclis Toplantısının gündem maddelerini görüşmek üzere Belediye binasındaki Meclis Odasında Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul'un Başkanlığında toplandı.



Eylül ayı Olağan Meclis Toplantısına; açılış konuşması, yoklama, Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile tüm silah arkadaşları adına saygı duruşunda bulunulması ve meclis gündem maddelerinin okunması ile başlandı. 

Gündem dışının 3. maddesinin görüşülüp meclisten geçmeden ve Malkara Kaymakamı tarafından onaylanmadan önce gündenim 10. 

maddesi onaylansa dahi bu maddenin hiçbir hükmü olmayacağından dolayı gündemin 10. maddesi gündem maddeleri arasmdan çıkarıldı. 

Gündemin 2. maddesinde yer alan Fen İşleri Müdürlüğünün Zemin Tahrip Bedelleri Değişikliği hakkındaki yazısı Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. 

Gündemin 3. maddesinde yer alan Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün Tahsis İptali hakkındaki yazısı görüşüldü. 

Malkara Orman İşletme Şefliği Yangma İlk Müdahale Ekibine Malkara'ıun Haliçköy Mahallesi'nde Malkar Belediyesi'ııe ait üst kat elektrik ve su faluralarmm ödenerek borçsuz ve yangın sezonu boyunca kullanılmak üzere bedelsiz olarak 5393 sayüı Belediye Kanunun 75. Maddesi d bendiııe göre tahsis edilmiş, Malkara Orman işletme Şefliği Yangın İlk Müdahale Ekibi tarafından yangın sezonu boyunca kullanılmak üzere tahsis edilen bina tahsis tarihinden itibaren kullanılmamış olup yangın sezonu boyunca da kullanılmayacağmdan dolayı şefliğe yapılan tahsisin iptal edilmesi talebinde bulunulmuştur. 5393 sayılı kanunun 18. Maddesinin e fıkrasında tahsisli bir taşınmazın kamu hizmetinde ihtiyaç duyulmaması halinde tahsisin kaldırılması konusu Belediye Meclisi görevleri arasında gösterildiğinden tahsisin iptaline oybirliği ile karar verildi. 

Gündemin 4. maddesinde yer alan İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün Meydan İsmi Verilmesi hakkındaki yazısı görüşüldü. 

Kültürel değerlerine sahip çıkmak, geçmişten günümüze, günümüzden geleceğe değerlerini taşunak adına bazı meydanlarına isim verme talebinde bulunan Sarıpolat Mahalle'si sakinlerinin; Köy kahveleriıün önündeki meydana 'Samsun On Dokuz Mayıs Üniversitesi Resim Bölümü Başkanı Yardımcısı Doçent Hilmi Özbay', Gümüşsüyü yolu üzernıdeki meydana, köye büyük hizmetleri dokunan eğitmen Raif Ataman ve Sarıpolat okulunun civarındaki meydana yıllarca halkın doğumlarma yardımcı olan Elif Ertuğrul'un (Elif Ana) adlarını ölümsüzleştirmek için ifade edilen meydanlara isimlerinin verilmesi talebi İmar Komisyonuna havale edildi. 

Gündemin 5. maddesinde yer alan İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 31 Ada, 5 Parsel noda kayıtlı Rıza Yılmaz adına kayıtlı taşınmaza ait Uygulama İmar Planı Değişikliği talebi hakkındaki yazısı görüşülerek İmar Komisyonuna havale edildi. 

Gündemin 6. maddesinde yer alan Park ve Bahçeler Müdürlüğünün Park Alanın Tahsisi hakkındaki yazısı görüşülerek Camia tik Mahallesi, Şehit Temizer Caddesi ile Kırlangıç Sokak ve Füiz Sokak arasmda 1 / 1000 İmar Plaıımda G-17-b-13b-3-a-c paftası arasuıda kalan park alanının Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ııe 10 yıllık bedelsiz tahsisi oybirliğiyle kabul edildi. 

Gündemin 7. maddesinde yer alan İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün Tarihi Kentler Birliğine Üyeliği hakkındaki yazısı görüşülerekMalkara Belediyesi'nin Tarihi Kentler Birliğine Üyeliğine katılmak içüı Belediye Meclis Üyelerinden bir asil bir de yedek üye belirlenmesi gerekliğinden asil üyeliğe Hüseyin Vasfi Güner'in, yedek üyeliğe ise Volkan Soğancılar'm seçilmesi oybirliğiyle kabul edildi. 

Trakya Kalkmma Ajansının 2015 yılı teklif çağrısı üzerine Sosyo-Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında Yayla göne Güzelleştirme ve Yardımlaşma Derneği tarafmdan Ninemin Kileri isimli proje sunulmuş ve kabul edilmiştir. Malkara Belediyesi tarafmdan bu projeye ortak olunması ve eş finansman olarak hükümlülüklerin yerine getirilmesi hususunda derneğin kamu yararına çalışan dernek statüsünde olmamasından dolayı 5393 sayılı kanunun 75. maddesinin c bendi gereği kamu yararı belgesi olmayan Yaylagöne Güzelleştirme ve Yardımlaşma Derneği ile ortak proje gerçekleş inebilmesi için mahalli en büyük mülki idaresinden onay alınması istenmektedir. Gerekli izinin ahııabilmesi için Belediye Meclisinde görüşülerek konu oybirliğiyle kabul edildi. 

Komisyonlara havale edilen gündem maddelerini karara bağlamak üzere Eylül ayı Meclisinin 2. Oturumunun 29 Eylül 2015 Salı günü saat 16.00'da geıçekleştiıilmesnıe karar verildi. 



Trakya Demokrat Gazetesi


Geri Dön