05 / 05 / 2024

Hayrünnisa Gül: Pembe Köşk yıkılıyor ama elimi sürmem!

Hayrünnisa Gül: Pembe Köşk yıkılıyor ama elimi sürmem!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül, yıkılmak üzere olan Pembe Köşk dokunmamak üzere yemin etti. Pembe Köşk'te "Atatürk'ün çalışma masasına tuvalet yapıyor" suçlamaları Hayrünnisa Gül'ü çok üzdü



Söylentilere incinen Gül, köşkün restorasyonundan vazgeçti. Emine Erdoğan ile küs olduğu yönündeki haberlere güldüğünü söyleyen Gül, her zaman görüştüklerini açıkladı.

Hayrünnisa Gül ile kadın gazeteciler Ordu'daki 'Konuşan Kitap Şenliği' etkinliğinde bir araya geldi. Bayan Gül Çankaya Köşkü'nü, gündelik yaşamı ve merak edilenleri anlattı. İşte o geziyen katılanlardan Milliyet yazarı Aslı Aytıntaşbaş, Gül'ün söylediklerini bugünkü köşesinde yazdı.

PEMBE KÖŞK YIKILIYOR

Pembe Köşk konusunda içim eriyor. Yıkılmak üzere. Ama restorasyona kalktığımızda yazılanlara o kadar içerledim ki. Neler söylediler! Para harcıyor dediler, Atatürkün çalışma masasına tuvalet yapıyor diye yanlış yazdılar. Bizi rencide ettiler, çok incittiler. İnsanın motivasyonu kırılıyor. Köşk yıkılmak üzere, içim de gidiyor ama yemin ettim dokunmayacağım.

PEMBE KÖŞKTE ATÖLYE KURDUK

Cumhurbaşkanlığının depoları ve sanat eserlerini ortaya döktük. Ama içine girdik ve çıkamıyoruz. Bakımdan geçmesi gereken eşya çok var. Yılların ihmali var. Dolmabahçe ve Pembe Köşkte küçük küçük atölyeler kurduk. Onları onarmaya çalışıyoruz.


Geri Dön