20 / 05 / 2024

Hayvansever kadın köpekleri için villa aldı! 

Hayvansever kadın köpekleri için villa aldı! 

Muğla'da yaşayan Aylin Yıldız Schwarz daha fazla hayvana bakabilmek için havuzlu bir villa satın aldı.



Hayvansever Aylin Yıldız Schwarz, Muğla'nın Bodrum ilçesindeki yalısını daha fazla hayvana bakanilmek için sattı. 85 köğe bakanilmek için Ortaca'da havuzlu bir villa satın aldı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Almanya'dan emekli olup, Türkiye'ye dönen 63 yaşındaki Aylin Yıldız Schwarz, 19 yıl önce Bodrum'da satın aldığı yalıya yerleşti. Schwarz, sokakta bulduğu yaşlı, engelli ve yavru köpeklere yalısında bakmaya başladı. Ancak çevredekiler durumdan şikayetçi oldu. Hayvansever kadın daha fazla hayvana bakmak için yalısını satarak Ortaca'da havuzu da bulunan bir villa aldı. Köpekler için mobilya takımı, televizyon alan Schwarz, engelli köpeklere havuzda terapi uyguluyor.

Schwarz, açıklamasında, köpeklerin hepsinin beslenme ve temizlik ihtiyaçlarını tek başına karşıladığını, sağlıklarıyla ilgilendiğini söyledi.

Hamile, yaşlı, sakat ve yavru köpeklerin mağdur olmaması için çaba gösterdiğini söyleyen Schwarz, "Bunlar sadece sokağa değil, barınaklara da atılan ev ortamına alışmış olan hayvanlar. Sokakta yapamazlar. Bunlara bir ev ortamı dizayn ederek yaşamlarını sürmelerini sağladım." dedi.

Çiftliğini ve villasını hayvanlara miras bırakacak

Sokaklarda, çöplüklerde, ormanlarda aç kalan ve ölen köpekleri görünce çok üzüldüğünü vurgulayan Schwarz, villanın havuzunu tamamen terapi amaçlı dizayn ettirdiğini bildirdi.Hayvanlarla ilgilenmenin kendisini çok mutlu ettiğini anlatan Schwarz, şunları söyledi:

"Ayakta durup hayvanı tutmam gerektiğinden suyun derinliği ona göre ayarlandı. Felç gibi rahatsızlığı bulunan köpekler kontrolüm altında her iki günde bir yarım saat yüzüyor. Hayvanları zavallı ve çaresiz görüyorum. Hayvanlar yapılan en kötü işkenceden sonra bile sahibine kuyruk sallıyor. Kin ve nefret duyguları yok. Bunun için kendimi tamamen hayvanlara adadım. Hayatım son bulduktan sonra çiftliğimi ve villamı hayvanlara miras bırakacağım."


Geri Dön