Kent Haberleri

Hazine, emeklilere 7 bin TL harçlık verecek! Emekliler dikkat! 

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün en düşük emekli maaşına uygulanan 2 bin 500 TL'lik zamma tepki gösterdi ve "Hazine, emeklilere 7 bin TL harçlık verecek" dedi. İşte detaylar...

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli maaşının 10 bin TL'den 12 bin 500 TL'ye yükseltildiğini dün duyurdu. 

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, en düşük emekli maaşına uygulanan 2 bin 500 TL'lik zam ile ilgili konuştu ve tepkilerini dile getirdi. Ergün, emekli maaşının Hazine yardımının altında kalmışsa bunun büyük bir ayıp olduğuna dikkat çekti ve " Emekli harçlık istemiyor, hakkını istiyor" dedi. 

HAZİNE EMEKLİYE 7 BİN LİRA HARÇLIK ÖDEYECEK

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, konuya ilişkin açıklamasında "Maaş değil, aylık değil; en düşük emekli ödemesi adıyla Hazine yardımı şeklinde 10 bin lira şeklinde ödenen paranın, 12 bin 500 liraya çıkartılması emekli topluluğumuzun beklentilerini karşılamamaktadır. Bugün en düşük kök maaş 5 bin 500 TL seviyesindedir. Yani bu paranın üzerine Hazine, emekliye 7 bin TL harçlık olarak ekleyecek ve kök aylığı aşan bir sosyal yardımı ödeyecektir" bilgilerini verdi. 

"Dünyanın neresinde görülmüştür, maaşı geçen bir sosyal ödeme?" diyen Ergün, 3 milyon 200 bin emeklinin kök aylıklarını etkilemeyecek olan bu yükselişin kabul edilemez olduğunu vurguladı. 

Kazım Ergün, bunların Anayasa'ya da insan haklarına da sosyal güvenliğin temel ilkesi olan ‘nimet-külfet’ dengesine de aykırı bir durum olduğunun altını çizdi. 

"Yasa teklifi yeniden değerlendirilmeli, parlamentoda görüşülürken gerekli düzenlemeler uygulanmalıdır. Bütün emeklilere büyümeden pay verecek bir düzenleme yapılmalıdır" ifadelerini kullanan Ergün, Emeklilik, karşılığı yıllarca ödenen primlerle helal ve kutsal bir hak olduğunun altını çizdi. 

Ergün, konuya ilişkin açıklamasını "Emekli maaşı Hazine yardımının altında kalmışsa bu büyük bir ayıptır. Emekli harçlık istemiyor, hakkını talep ediyor" diyerek tamamladı.

CHP'li Gamze Taşcıer'den emekli aylığı tepkisi: En düşük kira bedelini bile karşılamaktan uzak!

Kira krizi büyüyor! Mülk sahipleri artık öğrencinin sınav notuna göre ev kiralıyor!

Aile Bakanlığı resmen açıkladı. Yeni yardım geliyor. Diğeri deprem etkisi yaratmıştı